Manisa’da İl Göç İdaresi Müdürlüğü Kuruldu

MANİSA (AA) - İçişleri Bakanlığına bağlı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü bünyesinde Manisa’da İl Göç İdaresi Müdürlüğü kuruldu.

MANİSA - İçişleri Bakanlığına bağlı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü bünyesinde Manisa’da İl Göç İdaresi Müdürlüğü kuruldu. Vali Abdurrahman Savaş, Göç İdaresi Genel Müdürlüğün taşra teşkilatlanmasının kuruluşunu gerçekleştirmek, gerekli taşınır ve taşınmaz malların edinilmesi ilişkin iş ve işlemlerin yürütülmesi için İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Melih Karakaş’ı, İl Göç İdaresi Müdür Vekili olarak görevlendirdi. İl Göç İdaresi'nin, mülkiyeti Manisa İl Özel İdaresi’ne ait olan, 25 yıllığına İl Göç İdaresi Müdürlüğüne tahsisi yapılan Taç Bina İş Hanı'nın 5,6,7 ve 8. katlarında hizmet vereceği bildirildi. Yeni kurulan İl Göç İdaresi Müdürlüğü'nün, göç alanına ilişkin politika ve stratejileri uygulamak, bu konularla ilgili kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyonu sağlamak, yabancıların Türkiye’ye giriş ve Türkiye’de kalışları, göç alanına ilişkin politika ve stratejileri uygulamak, bu konularla ilgili kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyonu sağlamak, Türkiye’den çıkışları ve sınır dışı edilmeleri, uluslararası koruma, geçici koruma ve insan ticareti mağdurlarının korunmasıyla ilgili iş ve işlemlerini yürüteceği belirtildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: