Manisa'da Memur-sen'in 19. Yılı Kutlandı

Manisa Memur-Sen'in 19. kuruluş yıl dönümü sebebiyle kutlama programı düzenlendi.Manisa Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen kutlama programına Memur-Sen...

Manisa Memur-Sen'in 19. kuruluş yıl dönümü sebebiyle kutlama programı düzenlendi.

Manisa Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen kutlama programına Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu, Memur-Sen Manisa Konfederasyonuna bağlı sendikaların başkanları, yönetim kurulları, temsilcileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu, "19 yaşındayız. Manisa’da bu yıl 13 bine yaklaşan, ülke çapında da 700 bini geçen Üyemiz ve ülkemiz ile büyüyoruz. Hem özlük hem de özgürlük mücadelesi veriyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Sendikanın yaptığı faaliyetleri anlatan Sofuoğlu, şunları kaydetti: "Toplu sözleşme hakkı sendikal mücadelemizde çalışma hayatı boyunca verdiğimiz en önemli mücadeleydi. Referandumdaki mücadelemiz sadece bir sendikal mücadele değildi. Toplu sözleşmeye de, toplumsal sözleşmeye de 'evet' sloganıyla bu milletin onlarca yıldır anasının ağlamaya devam ettiği gerçeğini paylaşarak artık referandumdan 'evet' çıksın, bu milletin anası ağlamasın demiştik. Başörtülü kadınlar yönetmeliklerle dövülmeye devam ediliyor. 12 milyon 300 bin imzayı topladık, Sayın Bakanımıza verdik. Bakanımızdan bu imzaları işleme koymasını bekleyemedik, biz yönetmeliği yok saydık, sivil itaatsizlik eylemini gerçekleştirdik, başörtüsü sorununu çözdük. Hükümete de tavsiyemiz siz de çözün rahat edin."

"KAOSTAN SİZE EKMEK YOK"

Türkiye'nin küresel aktör olma yolunda ilerlediğini sözlerine ekleyen Sofuoğlu, "Türkiye’yi çökertmek isteyen, aciz duruma düşürmek isteyen iç ve dış odaklara bir çift sözüm var. Boşuna uğraşmayın buradan size ekmek yok. Ülkesinin ve milletinin huzuru için her türlü fedakârlığı göze alan Memur-Sen ailesi olduğu müddetçe, amacınıza ulaşmayacak, bir şey elde edemeyeceksiniz" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Sofuoğlu'nun ardından söz alan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, yaptığı konuşmasında çözüm sürecine değindi. "Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da arabası yakılan yönetici arkadaşlarımız oldu" diyen Memiş, "Kendisi veya çocuğu kaçırılan arkadaşlarımız oldu.Başta Din görevlisi,eğitimci olmak üzere şehit verdiğimiz üyelerimiz oldu. Dolayısıyla çözüm sürecinin doğrudan muhatabıyız ve tarafıyız. millet ve ülke sevdalısı bir sivil toplum kuruluşu olmamız nedeniyle de elimizi taşın altına koymayı yeterli görmedik ve gövdemizi taşın altına koyduk. Millet adına sendikacılık yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Bu süreçle ilgili de kalın kırmızı çizgilerimizi net olarak ortaya koyduk.Bu süreçte en birinci kırmızı çizgimiz olarak ‘Şehitlerin ruhunu incitmemek ,Şehit yakınları ve gazilerimizi üzmemek’ şeklinde belirledik.Yine milletimizin ve ülkemizin bölünmez bütünlüğünü ‘Tek Vatan-Tek Bayrak-Tek Devlet’ diyerek kırmızı çizgimiz olarak gördük, bu kırmızı çizgilerimizden asla taviz vermeyeceğimizi kamuoyuna deklare ettik." şeklinde kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: