Manisa'da Milletvekili Sayısı Şaşkınlığı

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, Yüksek Seçim Kurulu AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, Manisa'nın çıkaracağı milletvekili sayısının düşmesine anlam

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, Yüksek Seçim Kurulu AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, Manisa'nın çıkaracağı milletvekili sayısının düşmesine anlam veremediğini belirterek şöyle dedi:
"Manisa'nın göç aldığına inanıyoruz. Bu noktada, büyükşehir olmamıza rağmen milletvekili sayımızın hangi kriterle belirlendiği konusunda bilgi alacağız. Hangi kriterler doğrultusunda bunun belirlendiği net ise, bizim itiraz etmemiz gereken yer varsa arkasında duracağız. Manisa büyükşehir oldu. Yakışan 11 veya 12 milletvekilliğidir. Bu konuda Yüksek Seçim Kurulu kriterlerini merak ediyorum. Gerekli itirazları yapacağız."
'GÖÇ VERMESİNDEN KAYNAKLANABİLİR'
CHP Manisa İl Başkanı Mustafa Ada ise, milletvekili sayısının düşmesini ilin göç vermesine bağladı. Ada, "Bu tamamen TÜİK'in yaptığı matematiksel bir durum. Manisa nüfusu bu yıl olarak artmış gibi görünüyor. Ancak ilimiz işsizlik yüzünden çok göç veren bir il konumunda. Sanırım bu nedenle milletvekili sayısında bir düşüş yaşandı. Ancak bu konuyu araştıracağız" diye konuştu.
'MHP İL BAŞKANI: ADALETSİZLİK
MHP Manisa İl Başkanı Tanju Balatlı ise, ilin milletvekili sayısının düşmesini adaletsizlik olarak niteledi. Manisa'da milletvekili sayısı 10 olduğunda ortalama 130 bin kişiye bir milletvekili düştüğüne dikkati çeken Balatlı, "Şimdi 150 bin kişiye bir milletvekili düşecek. Bir tarafta 40 bin kişinin bir milletvekili çıkarttığı iller var. Manisa gibi tarımı, organize sanayi bölgesiyle en üst düzeyde olan bir ilin milletvekili sayısının azalmasını reva görmüyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: