Manisa'da Olimpik Gün Koşusu yapılacak

5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde, Türkiye'nin 9 ilinde Türk sporuna ve ülkedeki olimpik harekete katkı...

5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde, Türkiye'nin 9 ilinde Türk sporuna ve ülkedeki olimpik harekete katkı sağlamak amacıyla düzenlenecek koşunun Manisa ayağı olan, Manisa mesir Ruhi Sarıalp koşusu pazar günü koşulacak. Geçtiğimiz yıllarda Ege Bölgesi'nde İzmir'in dahil edildiği takvime İzmir yerine bu yıl Manisa alındı. Koşunun adının, Türkiye'nin, Londra Olimpiyatları'nda altın madalya kazanarak ülke adına ilk altın madalyayı kazandıran ve Manisalı olan Ruhi Sarıalp'in hatırasını yaşatmak amacı ile olimpik gün koşunun Manisa da bu adla gerçekleştirileceği belirtildi.
Manisa Valiliği toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Manisa Vali yardımcısı Yüksel Ayhan, Türkiye Olimpiyat Komitesi Genel Sekreter Yardımcısı Bilal Porsun, Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürü Dr. Süleyman Şahin, Çevre ve Orman Müdürü Yahya Güngör katıldı.
Toplantıda konuşan Manisa Vali Yardımcısı Yüksel Ayhan, Manisa'nın bu yıl sportif anlamda yoğun günler yaşadığını, bu organizasyonunda bunların en önemlilerinden olduğunu belirterek, "5 Haziran'da düzenlenecek olan olimpik gün ile ilgili olarak şunları söyledi:
“Bildiğiniz gibi 5 Haziran Pazar günü olimpik Manisa mesir yürüyüş ve koşusu yapılacaktır. Bu olimpik Manisa mesir koşusunun Ruhi Sarıalp adı altında yaptığımız bu Manisa mesir koşusunun, her şeyden önce olimpik bilinci geliştirmek ve spor sevgisini 7'den 77'ye bütün vatandaşlarımıza aşılamaktır. Manisa'nın da tanıtımını gerçekleştirmektir. Manisamızın seçilmiş olması bizlere büyük sevinç ve gurur vermektedir. Bir buçuk milyona yakın nüfusa spor sevgisini aşılamak ve her vatandaşımızın kendi istek ve yeteneği doğrultusunda sporla uğraşmasını sağlamak amacındayız “ dedi.
Türkiye Olimpiyat Komitesi Genel Sekreter Yardımcısı Bilal Porsun da toplantıda yaptığı açıklamada, Manisadaki organizasyonun en iyi şekilde geçeceğine emin olduğunu ifde etti.
Porsun, “Her şeyin iyi olacağına eminim, öyle hissediyorum. Kusursuz ve fevkalade geçeceğini zannediyorum. Olimpik koşu 205 olimpiyat komitesinde aynı tarihte ve haziran ayı içerisinde yapılan bir koşudur. Uluslararası olimpiyat komitesi kurucusunun doğum tarihi olarak kabul edilip, dünya da yapılan bir aktivitedir. Bizim ülkemizde diğer ülkelerden ayrı olarak dokuz ilde yapılması farkı var. Diğer ülkelerde sadece bir şehirde yapılırken, ülkemizde dokuz ayrı ilde yapılıyor. Bizim dokuz farklı şehirde yapmamızın sebebi, dünyaya sesimizi daha çok duyurabilmek, uluslararası olimpiyat komitesine bizim ne kadar ulusal spora düşkün olduğumuzu göstermektir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz