Manisa'da otobüs köprüden uçtu

MANİSA (İHA) - Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde yolun ıslak ve kaygan olması nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybeden bir yolcu otobüsü, 25 metre yükseklikteki köprüden aşağıya uçtu. Kazada 1 kişi öldü, 34 kişi yaralandı.

Kaza, bugün saat 14.00 sıralarında Turgutlu ilçe merkezindeki Irlamak Çayı Köprüsü'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, saat 13.00'de İzmir Şehirlerarası Otogarı'ndan kalkış yapan ve Gaziantep'e gitmekte olan Ben Turizm'e ait Mahmut Boğazıdelik idaresindeki 27 AF 244 plakalı yolcu otobüsü, hafif yağış ve yolun ıslak olması nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybetti ve önünde gitmekte olan 57 AH 220 plakalı araca arkadan çarptı. Otobüs, daha sonra yaklaşık 25 metre yüksekliğindeki köprüden kuru olan dere yatağına düştü. Kazada 1 kişi öldü, 34 kişi yaralandı.

Reklam
Reklam

Dere yatağının derin olması sebebiyle iş makinaları yardımıyla kurtarma araçları, ambulans ve sedye taşıyanlar için yol açıldı. Manisa Emniyet Müdürü Kahraman Koçak ve Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan'da olay yerine gelerek kurtarma çalışmalarını yönlendirdi. Otobüs şoförünün de yaralılar arasında olduğu bildirilirken, yaralılar ambulanslarla Turgutlu Devlet ve SSK Hastaneleri'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan bazı yaralıların ilk tedavilerinin ardından İzmir'deki hastanelere sevk edildiği bildirildi. Kaza nedeniyle E-96 Karayol'da bir süre trafiğe kapatıldı.

Ölen ve yaralananların kimliklerinin tespit edilmesi için çalışmalar sürdürülüyor. Kazayla ilgili soruşturma ise devam ediyor.