Manisa'da "Pediatri Buluşması Sempozyumu" Yapıldı

Türk Pediatri Kurumu Manisa Şubesi ve Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) işbirliğiyle "Yeni doğanda güncel yaklaşımlar" konusunda "1. Manisa Pediatri Buluşması

Türk Pediatri Kurumu Manisa Şubesi ve Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) işbirliğiyle "Yeni doğanda güncel yaklaşımlar" konusunda "1. Manisa Pediatri Buluşması Sempozyumu" gerçekleştirildi.

Manisa Anemon Otel'de gerçekleştirilen sempozyumun açılış konuşmasını yapan CBÜ Tıp Fakültesi Dekanı ve Türk Pediatri Kurumu Manisa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hasan Yüksel, Manisa'da ilk kez "Pediatri Buluşması Sempozyumu" gerçekleştirdiklerini, amaçlarının çocuklara daha iyi sağlık hizmetinin sunulması olduğunu vurguladı.

Reklam
Reklam

CBÜ Tıp Fakültesi Hafsa Sultan Hastanesi'ndeki Yenidoğan Bakım Ünitesi'nin 2010 yılında yaklaşık 8 ay kapalı kaldığını söyleyen Prof. Dr. Yüksel, yenidoğan uzmanı gelene kadar 1 ve 2. basamak yenidoğan hizmeti verdiklerini ifade etti.

Prof. Dr. Yüksel, bu yıl Nisan ayında hastaneye yenidoğan uzmanı geldiğini ve servisin profesyonel olarak hizmet vermeye başladığını belirterek, "Manisa'da 'Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi' olan tek hastane CBÜ Tıp Fakültesi Hafsa Sultan Hastanesidir. 1 ve 2. basamak hizmetini veriyorduk ama talep servisimizin şartlarını aşınca Ege Bölgesi'ndeki diğer hastanelere sevk yapılıyordu. Bundan sonra göndermiyor ve en iyi şekilde 3. basamak hizmetini vermeye çalışıyoruz" dedi.

CBÜ Yenidogan Bilim Dalı Öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Gökmen Bilgili ise konuşmasında düşük doğum ağırlıklı, ileri solunum desteği gerektiren bebeklere sağlık hizmeti verdiklerini hatırlattı.

Muhabir: Turgay Duyar / Ali Korkmaz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: