Manisa'da sağlıkçılar, Opr. Dr. Arslan'ın öldürülmesini protesto etti

Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi Göğüs Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Ersin Arslan'ın bir hasta...

Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi Göğüs Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Ersin Arslan'ın bir hasta yakını tarafından öldürülmesi, Manisa İl Sağlık Müdürlüğü önünde protesto edildi. Müdürlük önünde toplanan hastane başhekimleri, sendika temsilcileri ve sağlık çalışanları saldırıyı kınadı.

Arslan'ın kaybından büyük üzüntü duyduklarını belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Ziya Tay, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet eylemlerine dur demek için Sağlık Bakanlığı'nın "Şiddete sıfır tolerans" sloganıyla bir çalışması olduğunu söyledi. Tay, bu alanda kanuni düzenlemeler yapılabilmesi için birlikte hareket edilmesi gerektiğini kaydetti. Dr. Tay, “Milletine hizmet etmek adına seçmiş olduğu onurlu hekimlik mesleğini icra eden bir kardeşimizin cahil, sapkın ve karanlık zihniyet tarafından şiddete maruz kalması, sağlık camiası, Türk milleti, vicdan ve akıl sahibi hiç kimse tarafından kabul edilemez. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin en çirkin örneğine şahit olduğumuz bu son olayda, fedakâr bir sağlık neferimizi kaybetmiş olmamızın izah edilebilir hiçbir yanı yoktur. Sağlık Bakanlığımız'ın başlattığı, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet girişimlerine yaptırımlar içeren hukuki ve idari tedbirler hayata geçmiştir ancak burada önemli olan, yaptırımlar kadar çağdışı zihniyetlerin insanlıkla bağdaşmayan bu tür girişimlerine karşı toplumun tüm kesimlerinden ses gelmesi, gereken kamuoyunun oluşmasıdır.” dedi. Bu noktada medyadan sivil toplum kuruluşlarına kadar toplumun bütün kesimlerine sorumluluk düştüğünü aktaran Tay, “Çirkin saldırıyı kınıyor, hayatını kaybeden Opr. Dr. Ersin Arslan kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bütün sağlık çalışanlarımızın başı sağolsun.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Protestoya Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Yüksel Ülker, Merkez Efendi Devlet Hastanesi Başhekimi Sakıp Eskicioğlu, Manisa Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Ahmet Ayer, Manisa Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi Ammar Hekimoğlu, Manisa Tabip Odası yöneticileri ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: