Manisa'da 'tebdil-i kıyafet esnaf polis' uygulaması başladı

Türkiye’de ilk defa 2008 yılında Manisa polisi tarafından denenen "tebdil-i kıyafet esnaf polis" uygulaması, beş...

Türkiye’de ilk defa 2008 yılında Manisa polisi tarafından denenen "tebdil-i kıyafet esnaf polis" uygulaması, beş yıl sonra tekrar başladı. Dönemin İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir tarafından başarı sağlanan proje, bir dönem aksasa da şimdiki İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin'le tekrar hayata geçirildi. Piyangocu, ayakkabı boyacısı veya âmâ kılığındaki polisler tekrar işbaşı yaptı. Asayiş Şube Müdürü Sezgin Aydın’a bağlı Hırsızlık Büro Amirliği bünyesinde oluşturulan sivil "Güven Timi" ekipleri, merkezî yerlere devriye geziyor.

Reklam
Reklam

İl Emniyet Müdürü Çetin, "Uydu Anteni" projesi sayesinde sokaktaki suçlara anında müdahale etme ve suçüstü yapma imkanı bulacaklarını söyledi. Temel kuralın, suçluyu suçüstü yakalamak olduğu belirten Çetin, bu yüzden timde görev alan polisleri kılık kıyafet konusunda serbest bıraktıklarını vurguladı: “Bu polislerimiz ister parmak arası terlik giysin, ister saçını uzatsın, isterse örsün ama kıyafetlerini, görev yaptıkları bölgeye göre giymeleri gerekiyor. Bölge halkıyla temas halinde olarak fikir alışverişinde bulunacaklar.” dedi. Ocak ayı başında kurulan ekiplerin, önce deneme için sokaklara çıktığını ve 15 gün içinde başarılı çalışmalar yaptığını aktaran Yuhus Çetin, “Kumar oynatan bir şebekeye, âmâ rolündeki polis gitti. Pazarda kapkaç ve hırsızlık olaylarına, simitçi ve boyacı polisler müdahale etti. Sadece ocak ayı içinde dört kumar şebekesi çökertildi. Bu polisler, 24 olaya müdahale etti. İlk ay için istatistikleri çok iyi. Bu projeyle şehrin sokakları daha güvenli hale gelecek.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Bu arada Emekliler Parkı'nda boyacı rolünde görev yapan Güven Timi polisini, bazı vatandaşlar gerçek sanıp ayakkabılarını boyattı. Barış Kartal isimli genç, "Ayakkabılarımı boyatmak için geldim. Boyacının polis olduğunu bilmiyorum, anlamadım.” dedi. Doğu Caddesi'nde âmâ rolünde görev yapan ve elinde bastonla yolun karşısına geçmeyen çalışan polise de vatandaşlar yardım etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz