Manisa’da toplu ulaşımda Kentkart kullanımı yayılıyor

Manisa’da toplu ulaşımda dönüşüm projesi Kentkart ile başladı. İlde 2004 yılından bu yana 33 özel...

Manisa’da toplu ulaşımda dönüşüm projesi Kentkart ile başladı. İlde 2004 yılından bu yana 33 özel halk otobüsünde geçerli olan Kentkart, 155 No'lu Şehiriçi Denetimli Manisa Halk Otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'ne ait 270 araçta da bugün itibariyle kullanılmaya başladı. Beyaz Fil binası karşısındaki halk otobüsü ve minibüs durağında düzenlenen törende konuşan Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kentkart’ı tanıtarak toplu ulaşımda dönüşümün ilk adımının atıldığını söyledi.
İlk günlerde bazı aksamalar olabileceğini belirten Başkan Ergün, vatandaşlardan anlayış istedi. Amaçlarının daha iyi hizmet olduğunu ifade ederek, “Yaklaşık üç ay içinde yolcu kapasiteleri ve güzergâhlardaki belirli değişiklikleri de belirleyerek, yeni araçlarla daha modern, klimalı, televizyonlu, GPS takip sisteml, belediyenin oluşturacağı koordinasyon merkezinden tüm kontrollerin yapılabileceği ulaşım hizmeti sunacağız.” dedi. Ergün, Kentkart alan kişi sayısının iki günde 45 bini geçtiğini sözlerine ekledi.
Manisa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yusuf Enli de Kentkart sayesinde bozuk para bulundurma derdinden kurtulunacağını söyledi. Yeni sistemle araçların vaktinde duraktan çıkıp çıkmadığı, güzergâh değişiklikleri, kural ihlâlleri, araç içi güvenlik, yolcu ile sürücü ilişkilerinin analizi, verimli ve verimsiz hatların belirlenmesi, hat planlaması ve gerekli denetimlerin sistemden kolaylıkla yapılabileceğini anlattı. Şehit aileleri ve gazilerle ilgili Kentkart düzenleme çalışmalarının devam ettiğini de belirten Oda Başkanı Enli, halk otobüsü ve minibüslerden ücretsiz faydalanmaları amacıyla kendilerine kart verileceğini, öğrenciler için de fotoğraflı bulunan Kentkart çalışmaları bulunduğunu söyledi. Yusuf Enli, yeni sistemle tam binişlerin 1,5, Kentkart'lı indirimli binişlerin 1, iki kullanımlık elektronik biletlerin 4 ve dört kullanımlık elektronik biletlerin 8 lira olduğunu açıkladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz