Manisa'da Yedi Köy Arsenikli Su Içmekten Kurtuldu

Manisa'nın yedi köyünde vatandaşlar, arıtma tesislerinin hizmete girmesiyle arsenikli su içmekten kurtuldu. İl Özel İdaresi...

Manisa'nın yedi köyünde vatandaşlar, arıtma tesislerinin hizmete girmesiyle arsenikli su içmekten kurtuldu. İl Özel İdaresi tarafından merkeze bağlı Çamköy, Çavuşoğlu, Karayenice, Yenimahmudiye, Yeniharmandalı, Tilkisüleymaniye ve Vezioğlu köylerine yapılan tesisler tamamlandı.

Tesislerin hizmete açılması dolayısıyla Veziroğlu'nda tören düzenlendi. Burada konuşan Manisa Vali Vekili Necmettin Yalınalp, yedi arıtma tesisinin toplam 584 bin liraya malolduğunu söyledi. Yaklaşık 12 yıl önce bu işlerin bu kadar sürede bitirilemeyeceğini belirten Yalınalp, "Çünkü o süreci hep birlikte yaşadık. Şu yatırımı 200 yılında yapmaya kalksaydık, birinci yıl Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne yazacaktık, önce etüdü ve verimlilik hesabı yapılacaktı. İkinci yıl programa alınacaktı. Üçüncü yıl paranın tamamı değil, ilk kademe ödeneği verilecekti. Daha sonra enflasyondan dolayı o verdikleri, fiziki gerçekleşmenin belki yüzde 10'unu karşılayacaktı. Böyle böyle beş altı yıl sarkacaktı. Nihayet işimiz sekiz yılda falan tamamlanacaktı." dedi. Yedi köyün içme suyu arıtma tesislerinin ihalesinin Ocak 2013'de yapıldığını kaydeden Vali Vekili Yalınalp, "Tespiti de Aralık 2012'de yapıldı. Sonuç olarak iki ayda bitirilip hizmete açıldı. Bu yatırımla 2 bin 500 kişi sağlıklı su içecek. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve köylerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Daha sonra kurdele kesilerek açılış yapıldı. Vali Vekili Yalınalp ve beraberindekiler, tesisi gezdi. Törene AK Parti Manisa milletvekilleri Selçuk Özdağ ve Muzaffer Yurttaş, İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz ve AK Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Onaylı, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Nurettin Ertekin, davetliler ve köylüler katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: