Manisa’daki 23 Nisan Kutlamalarında Program Krizi Yaşandı

Manisa’daki 23 Nisan Millî Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında program krizi yaşandı. CHP Milletvekili Özgür...

Manisa’daki 23 Nisan Millî Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında program krizi yaşandı. CHP Milletvekili Özgür Özel ve MHP’li Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Vali Halil İbrahim Daşöz ve diğer protokol üyelerinin şenlik yürüyüşüne katılmamasına tepki gösterdi. Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk anıtına çelenk koyulmasının ardından Milletvekili Özel, Başkan Ergün ve MHP İl Başkanı Tamer Akkal, Vali Daşöz'e gönderilen davetiyede belirtilen yürüyüşe katılmamasına tepki gösterdi. Daşöz ise törenlerin anıt önünde çelenk koyulmasıyla başlayacağını söyledi. Buradaki törenin ardından Ergün ve Akkal, meydandaki diğer kutlama programlarına katılmayarak ayrıldı.

Reklam
Reklam

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törende İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı. Öğrenciler 23 Nisan'la ilgili şiirler okudu ve çeşitli gösteriler sergiledi. Tören illetvekili Özgür Özel, Vali Daşöz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Nehir Aydın ve diğer protokol üyeleri tarafından, başarılı sporculara ödüllerinin verilmesiyle sona erdi. Gazetecilere kutlamaları değerlendiren Daşöz, bayramların çok önemli ve değerli günler olduğunu belirterek, “Cumhuriyet Meydanı’nda çocukların düzenlediği muhteşem programla bayramı coşkuyla kutladık." dedi.

Şenlik yürüyüşü sıkıntısına ilişkin sorularına karşılık ise bir yanlış anlama olduğunu düşündüğünü söyleyerek şunları kaydetti: “Konuyu inceleyeceğiz ama çelenk koyma töreni saat 09.00'daydı. Tören icra edildi, orada sanıyorum bir yanlışlık var; araştıracağız, gerekli değerlendirmeleri yapacağız. Bayramlar, kural olarak çelenk koymayla başlıyor. Ayrıntılı programı gördüm, neden öyle olduğunu değerlendireceğiz. Yönetmelik değiştikten sonra sadece Milli Eğitim Müdürlüğü çelenk koyuyor. Eski dönemde olduğu gibi genel bir çelenk koyma töreni olmuyor. Buradaki program çok güzel bir şekilde kutlandı."

Reklam
Reklam

Başkan Ergün ve MHP İl Başkanı Akkal'ın tören alanında ayrılmasıyla ilgili soru üzerine de Vali Daşöz, "Ne amaçla ayrıldıklarını bilmiyorum ama bayramlarda böyle bir şey olmamalı, olmaması lazım. Eksiklik varsa ayrıca değerlendirilir ama kaldığı yerden devam edilir." dedi.

Sıkıntıya ilişkin olarak gazetecilere açıklamada bulunan CHP Milletvekili Özgür Özel ise valilik tarafından gönderilen davete uygun olarak saat 08.40'ta Manolya Meydanı’nda şenlik yürüyüşünü yapmak üzere toplandıklarını söyledi. Alanda CHP il ve ilçe yöneticileri, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, başsavcı vekili ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de olduğunu aktaran Özel, telefon ettikleri Milli Eğitim müdüründen tören alanında olduklarını ve çelenk koymak üzere bulunduklarını öğrendiğini söyledi. Şenlik yürüyüşüne neden katılmadıkları sorusuna net cevap alamadıklarını söyleyen Özel, "Koşarak tören alanına geldik, İstiklâl Marşı'na zorla yetiştik. Sayın Vali'nin programdan haberi yok. Vali yardımcısı, bu yürüyüşün öğrencilere has olduğunu söylüyordu. Genelgelerini bulduk, gerçekten öğrencilerin 08.40'ta toplanarak yürüyüşe geçeceği konusunda okullara bir yazı var ama orada hiçbir okul yoktu, sadece güzergâhın üzerindeki okulların önünden geçerek gittiler. Mesele protokol krizi değildir; mesele birilerinin devletin genleriyle oynaması, devlet geleneğini, Türkiye Cumhuriyeti'nin kimyasını bozması meselesidir. Buna izin vermeyeceğiz. Bayramlara da ülkemize de sahip çıkmaya devam edeceğiz." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: