Manisa'daki arazilerin sular altında kalması

Manisa genelinde, 27 bin dekarı bağ, 3 bin dekarında yem bitkisi ve sebze yetiştiriciliği yapılan toplam 30 bin dekarın, su

Manisa genelinde, 27 bin dekarı bağ, 3 bin dekarında yem bitkisi ve sebze yetiştiriciliği yapılan toplam 30 bin dekarın, su baskınlarından etkilendiği bildirildi.

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, yağışlara bağlı olarak su miktarının artmasıyla Gediz Nehri'nin yer yer yatağından çıkarak, çevre araziye yayıldığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Merkez ilçeye bağlı Sultan Çakal Azmağı Dar Köprü mevkisinden başlayarak Ayvalık Tımarı, Çakal Azmak Tımarı ve Çifte Damlar mevkisinde yaklaşık 9 bin dekar, Güzelköy ve Gölköy tımarlarında 11 bin dekar, Manisa Muradiye yeni çevreyolu, Kuşlubahçe, Kocakumlar, Tepe Tımarı, Karaca Ahmet, Akkoyun ve Düğlek tımarını da içine alan alanda 10 bin dekar olmak üzere, toplamda yaklaşık 30 bin dekar alanda su baskını olduğu görülmüştür. Su baskınına maruz kalan 30 bin dekar alanın yaklaşık olarak 27 bin dekarında bağ, 3 bin dekarında yem bitkisi ile sebze yetiştiriciliği yapıldığı gözlemlenmiştir."

Reklam
Reklam

Suların çekilmesiyle birlikte mevcut kanun ve yönetmelikler çerçevesinde gerekli hasar tespitleri yapılarak, mağdur olan çiftçilerimizin mağduriyetinin giderilmesi yönünde Bakanlığımız nezdinde ve ilgili kuruluşlarla iletişime geçilerek yasal çalışmalara başlanacaktır."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: