Manisa'dan Kısa Kısa

MANİSA (AA) - Manisa Kahveciler Odası başkanı Abdullah Uğursalan (62), tedavi gördüğü Manisa Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Rekreasyon alanına hobi bahçeleri Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, çevre düzenlemesi devam eden Gümüşçayı Rekreasyon Alanı’na vatandaşların kendi doğal ürünlerini yetiştirebilecekleri hobi bahçeleri yapılacağını söyledi. Okay, gazetecilere yaptığı açıklamada, hobi bahçeleri ile insanları şehrin stresinden uzaklaştırmayı hedeflediklerini, hobi bahçelerinin sayısının alınacak ön taleplerden sonra kesinlik kazanacağını belirtti. Okay, "Amacımız şehir stresinden uzaklaşmak isteyen vatandaşlarımıza belirli günlerde temiz ve sağlıklı bir ortamda doğada vakit geçirebilme imkanı sunmak. Hobi bahçelerinde vatandaşlarımız sebze, meyve ve çiçek yetiştirebilecek" diye konuştu. - Zihinsel engellilere mesleki eğitim kursu Salihli ilçesindeTüm Engelliler ve Aileleri Yardımlaşma Derneği ile İş-Kur tarafından zihinsel engellilere yönelik Ayakkabı, Çanta Bakım ve Onarım Kursu açıldı. Tüm Engelliler ve Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Gülçin Kocatürk, projeye 12 zihinsel engellinin katıldığını belirterek, "Projeyle zihinsel engelli gençlerimize iş imkanı oluşturmayı amaçlıyoruz. Engelli gençlerimiz bu kurs sayesinde hem mesleki eğitim alıyorlar hem de günlük 20 lira ödeme yapılıyor. 600 saat sürecek olan kurs sonra erdiğinde gençlerimiz deri atölyelerinde çalışabilecekler" diye konuştu. Psikolog Melih Aktaş ise kursun temel amacının kursiyerlerin ilgi ve yeteneklerini geliştirme paralelinde kişilik gelişimlerine de katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: