Manisalı Bisikletçi Rusya Yolcusu

Manisalı bisikletçi Alper Yiğitler, Artvin Hopa'dan bisikletle 2 bin 850 kilometrelik yolculuğa çıkıyor.Gün geçtikçe popülerliğini...

Manisalı bisikletçi Alper Yiğitler, Artvin Hopa'dan bisikletle 2 bin 850 kilometrelik yolculuğa çıkıyor.

Gün geçtikçe popülerliğini arttıran bisiklet, artık meraklıları için bir seyahat aracı olmaya başlıyor. Bisiklet sporcuları, pedallarını şehir içlerinde değil, dünya turu yolculukları için çeviriyor. Manisalı bisikletçi Alper Yiğitler de bu sporun meraklılarından biri. 4 yıllık bisiklet sporcusu olan Yiğitler, yaklaşık bir yıllık hazırlıkları sonucunda 2 bin 850 kilometrelik Rusya turuna çıkmaya hazırlanıyor. Yolculuğu hakkında bilgi veren Yiğitler, "Bir yıllık hazırlanmamın sonucunda Gürcistan, Rusya ve Ukrayna'ya gitmeyi düşünüyorum. Yaklaşık 2 bin 850 kilometrelik bir yolculuk. 1 ay süreceğini tahmin ediyorum. Günde 100 kilometre üzeri antrenmanlar yaparak hazırlandım. Gürcistan Hopa sınırından, Sarp sınırına geçeceğim. Gürcistan yolculuğu yaklaşık 15 gün süreceğini tahmin ediyorum. Gürcistan'dan sonra Rusya'ya geçeceğim. Lars sınır kapısından Vladi-Kafkas sınır kapısına ulaşacağım. Oradan da kuzeye doğru ilerlemeyi planlıyorum." dedi. Yolculukta karşılaşacaklarından da bahseden Yiğitler, "Gürcistan dağlarında beni bekleyen bazı tehlikeler var. Gürcistan'ın en yüksek dağı olan Uşba Dağı var burada. 4 bin 700 metre yüksekliğinde. Oradan eski Military Road yoluna geçeğim. Militart Road, Gürcistan'ın Soğuk Savaş döneminde askeri amaçlarla kullandığı bir yol. Orası bu günlerde trafiğe açıldı. Yaklaşık 178 kilometre. 300 metreden 2 bin 900 metrelere çıkan zorlu bir yol" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

"ARKADAŞLARIMIN BENİ ÖRNEK ALMALARINI İSTERİM"

Kendisinin örnek aldığı pek çok bisiklet sporcusu olduğunu söyleyen Yiğitler, "Benim gibi bisiklete meraklı olan arkadaşlarımın beni örnek almalarını isterim. Çünkü ben baya bir bisikletçiden örnek aldım. Zira onlar da şu an Ermenistan'dan Tiftis'e doğru ilerliyorlar. Muhtemelen onlarla da karşılaşacağım." dedi. Bisiklet sporuna başlayacaklarına tavsiyelerde bulunan Yiğitler, "Temel malzemeler olarak, uyku tulumu şart zaten. Onun yanında mat, 5 mevsim çadır, seyahat havlusu, biber gazı, av bıçakları, sağlık setleri, teknik malzemeler, yama takımları, pompa gibi aklınıza gelebilecek bisikletle ilgili her türlü materyali yanınıza almanız gerekiyor. Ayrıca bu yolu kat etmek için deneyimli olmak gerekiyor. Kolay bir yol değil. Ben 4 yıldır bu işle uğraşıyorum. Kendime güvendiğim için bu yola çıkıyorum." diye konuştu.

Yiğitler Manisa'dan otobüsle Artvin Hopa'ya, Hopa'dan ise bisiklet üzerinden Gürcistan, Rusya ve Ukrayna'ya geçecek. Yolculuk Ukrayna'dan gemiyle Zonguldak'a geçilerek son bulacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: