Sağlık ve Eğitim Derneği organizesinde Milas'ta gerçekleştirilen "Anadolu'dan Afrika'ya Şefkat Eli" konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi Üroloji Uzmanı Dr. Fahretin Er, anlattıkları ile salonda duygu dolu anlar yaşattı.
Milas Kaymakamlığı, Milas Özel Ümit İlköğretim Okulu ve FEM Dershaneleri Milas Şubesi'nin katkıları ile Sağlık ve Eğitim Derneği tarafından "Anadolu'dan Afrika'ya Şefkat Eli" konulu konferans Milas Özel Ümit İlköğretim Okulu Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.
Cuma akşamı saat 21.00 sularından başlayan konferansa Milas Kaymakamı M. Bahattin Atçı ve eşi Dr. Zerrin Atçı, 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ziyanur Başer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Arslan Ersoy, Milas Vergi Dairesi Müdürü M. Sait Sapan, Yeniköy Termik Santrali Genel Müdür Yardımcısı Serdar Toprak, TES-İş Yeniköy İşyeri Temsilcisi Yusuf Keleş, Milas Özel Ümit İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Akın, FEM Dershaneleri Milas Şubesi Müdürü Ömer Yıldız ve çok sayıda davetli katıldı.
Aynı zamanda Manisa Sağlık Eğitim Derneği'nde yönetim kurulu üyesi olan Merkez Efendi Devlet Hastanesi Üroloji Uzmanı Dr. Fahretin Er'in konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte hazırlanan sunumu resimlerle izleyiciye aktaran ve yaşadıkları süreci değerlendiren Er, katılımcılara adeta duygu fırtınası yaşattı. İzleyicilere kimi zaman güldüren bir hoş sohbetten bahseden Er, bazen ise gözyaşlarına hâkim olunamayan duygularla adeta yürekleri burktu.
Er konuşmasında, "Bu dernekle 2007 yılından beri birçok Afrika ülkesine Türkiye'den giden gönüllü doktorlarız. TİKA ile devletimizle sivil toplum kuruluşları işbirliği yaparak Türk insanının Türk hekiminin gücünü kuvvetini ve yardımseverliğini Anadolu insanının merhametini Afrika insanına götürmeyi kendimize görev bildik. Afrika ülkelerine yüzlerce binlerce Anadolu insanının desteğiyle giden doktorlar ameliyatlar yaptılar, hastalara baktılar, ilaçlar verdiler su kuyuları açtılar ve birçok projeye ön ayak olduk. Bu Türkiye'nin geleceği açısından da çok önemli, Türk hekimlerinin geleceği açısından, Türkiye'nin ticareti açısından da çok önemli. Çünkü hekimin gittiği bir yere daha sonra iş adamı da gidiyor, uçaklar gitmeye başlıyor. Topyekûn Anadolu insanının Anadolu Coğrafyasının civarında olan ülkeleri fark etmesi en önemli belirtisidir" dedi.
MUZUNGU DİYE KARŞILANDIK, SANNU DİYE UĞURLANDIK
Afrika'da ortalama ömrün 42 yıl olduğunu ifade eden Merkez Efendi Devlet Hastanesi Üroloji Uzmanı Dr. Fahretin Er, "Dünyada en çok çocuk ölüm hızı orada. Ama şöyle düşünün ki Afrika'nın total zenginliği Afrika Kıtası'nda bütün insanları Avrupa standartlarında yaşatmaya yeter de artar bile. Afrika'nın zenginliği Afrika'ya gitmiyor. Nereye gidiyor? İşte bunu yıllarca sömüren Avrupa'nın beyaz insanına zenginlikleri yıllarca akmış ve hala da akmaya devam ediyor. Biz Afrika'ya ilk gittiğimizde bize Muzungu dediler, (kötü beyaz adam), ama sonraki gidişlerimizde bize Sannu dediler, (iyi beyaz adam). Dediler ki, Avrupalılar da beyaz adam, siz de beyaz adam ama siz farklı beyazsınız. Yani bizi fark ettiler, çünkü biz Afrika'ya almak için değil vermek için gitmiştik, merhametimizi vermiştik. Anadolu insanının sıcak elini uzatmaya gitmiştik" dedi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz