Manisalı Gençler Harmandalı Oynadı

Manisa Belediyesi'nin "Her Manisalı Harmandalı Oynamalı" parolasıyla açtığı kurslarda, harmandalı öğrenen 300 kursiyere sertifikalarını Belediye...

Manisa Belediyesi'nin "Her Manisalı Harmandalı Oynamalı" parolasıyla açtığı kurslarda, harmandalı öğrenen 300 kursiyere sertifikalarını Belediye Başkanı Cengiz Ergün dağıttı.

Törene Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Köroğlu, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yonca Ekmekçi ile birlikte kursiyerler, aileleri ve çok sayıda davetli katıldı. Törende yaptığı konuşmada katılımcıları "Manisa Değişiyor" sözleriyle selamlayan Başkan Ergün, her geçen gün ilerleyen ve gelişen Manisa'da kültürel etkinliklerin de artarak devam ettiğini söyledi. Bu çerçevede 'Her Manisalı Harmandalı Oynamalı' projesini de hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Ergün, "Bu projede emeği geçenleri kutluyorum. Sadece harmandalı ile değil, her türlü kültürel etkinliklerle Manisa'da ilkleri gerçekleştiriyoruz. Bu güzelliklerin talep olduğu sürece devam edeceğini de belirtmek istiyorum. Kurslara katılan kardeşlerimi de kutluyorum. bütün Manisalıları harmandalı oynamaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Belediye Başkanı Cengiz Ergün, sertifika törenin de bir kursiyerin daha geniş mekânlara ihtiyaçları olduğunu belirtmesi üzerine Laleli Gençlik Merkezi'nin müjdesini verdi. Laleli Gençlik Merkezi'nin ihalesini yaptıklarını dile getiren Başkan Ergün, "Seçim sürecinde de sözünü verdiğimiz Laleli Gençlik Merkezi projesinin hafriyat çalışmaları başladı. Buradan bunun müjdesini de vermiş olayım, 10 Mayıs'ta Laleli Gençlik Merkezi'nin temelini atacağız. Manisa'ya yakışır muhteşem bir gençlik merkezi geliyor. İnşallah 6 ay içinde tamamlayıp Laleli Gençlik Merkezi'nin Manisalıların hizmetine sunacağız" diye konuştu.

Törende bir konuşma yapan Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Köroğlu'da, Dünya'da en geniş kültüre sahip milletin Türk Milleti olduğuna dikkat çekti. Halk oyunlarının da Türk kültürünün bir parçası olduğunu belirten Köroğlu, "Manisa Belediyesi olarak başlattığımız bu proje ile kültür etkinliklerine yeni bir soluk getirdik. Allah'ın bize nasip ettiği bu görevi gönlümüzle yapıyoruz" dedi. Bu proje ile Manisa'da harmandalı oynayanların sayısını daha da yukarı çekmeyi planladıklarını ifade eden Köroğlu, "Örneğin Cumhuriyet Meydanı'nda 5 bin kişi harmandalı oynayalım. Bunu da Guinness Rekorlar Kitabı'na sokalım. Başkanımızın da buna destek vereceğini umuyorum" dedi.

Reklam
Reklam

KURSİYERLERİ TEK TEK KUTLADI Belediye Başkanı Cengiz Ergün konuşmaların ardından 'Her Manisalı Harmandalı Oynamalı' kursuna katılarak, harmandalı öğrenen 300 kursiyeri tek tek kutlayarak sertifikalarını dağıttı. Gruplar halinde Başkan Ergün ile fotoğraf çekilen kursiyerler, kendilerine böyle bir imkân sunulduğu için Başkan Ergün'e teşekkür etti. Sertifika dağıtımının ardından Manisa Belediyesi Gençlik Merkezi Halk Oyunları Ekibi ile birlikte kursiyerler, harmandalı oynadı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: