Manisa’nın Çöp Sorunu Bakanlıkta

Yıllardır Manisa gündemini meşgul eden Katı Atık Bertaraf Tesisleri ile ilgili çalışmaları hızlandıran Belediye Başkanı...

Yıllardır Manisa gündemini meşgul eden Katı Atık Bertaraf Tesisleri ile ilgili çalışmaları hızlandıran Belediye Başkanı Ergün, son olarak konunun önemini anlatmak için Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na destek ziyaretinde bulundu.

Bakanlıkta gerçekleşen ziyarette, çöp sorunuyla ilgili tüm konular görüşülerek geçmişte yaşanan hukuki sıkıntılar ve son yıllarda üst üste yaşanan yangınlar gündeme geldi. Belediye’nin üniversitelerin teknik raporları doğrultusunda oluşturduğu alternatif katı atık depolama ve bertaraf tesisi alanı ile ilgili bilgiler ve veren Başkan Ergün, süreç ile ilgili başlatılan bürokratik işlemlerin hızlandırılması için destek istedi. Ergün, konunun Manisa için en önemli konu olduğuna dikkat çekerek şöyle ded; “ Son aylarda çöp ile yatıp çöp ile kalkıyoruz. Artık bu konu sadece belediyenin değil Manisa’nın sorunu oldu. Belediye olarak Develiye alternatif olarak önceki yıllarda 9 Eylül Üniversitesi’nin birinci öncelikli olarak belirlediği Uzunburun Sarıçam mevkii ile bürokratik işlemlere başladık. Konuyu Sayan Bakanımızla da görüşmemde gündeme getirdim. Kendisi de konunun biran önce çözülmesinden yana olduğunu bizlere iletti. Bu işi yıldırım hızıyla çözmemizi istedi. Müsteşarlarına ve yardımcılarına da gerekli talimatları verdi” dedi.

Reklam
Reklam

ÖN İZİNLERDE NİHAİ KARARA YAKLAŞILDI

Katı Atık Bertaraf Tesisi ile ilgili ön izinlerde nihai kararın verilmesine yaklaşıldığını dile getiren Başkan Ergün, “Hafta başında ön fizibilite raporları ile ilgili çalışmaları Ankara’ya ulaştırıp ÇED raporunu almayı planlıyoruz. Ayrıca mevcut alanda ki orman sahasına yatırım yapılabilmesi için tahsis talebimiz vardı. Bununla ilgili olarak ta sayın bakanla ön izin verilmesi noktasında yaptığımız görüşmede olumlu geçti” diye konuştu.

BAŞBAKANIN DA ONAYI GEREKİYOR

Orman ve Su İşleri Bakanının konuya olumlu yaklaşmasının yanında mevcut alanın tahsisi noktasında Başbakanın da onayının gerektiğini belirten Başkan Ergün, “Konunun Maliye Bakanlığının takibinin yanı sıra birlikte Başbakanın da onayı gerekiyor. Amacımız Manisa’da çöp sorununun biran önce gündemden kalkmasını sağlamaktır. Sayın bakanımızın olumlu yaklaşımlarıyla Manisa’nın kanayan yarası haline gelen çöp sorununu çözeceğimize inanıyoruz” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz