Manisa’nın Hanehalkı Araştırması Sonuçları

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2011 Nüfus ve Konut Araştırması, ilginç sonuçları gözler önüne serdi. Adrese...

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2011 Nüfus ve Konut Araştırması, ilginç sonuçları gözler önüne serdi. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nden (ADNKS) elde edilemeyen; hanehalkı özellikleri, işgücü, istihdam ve işsizlik, göç ve göç nedeni, engellilik ile bina ve konut nitelikleri gibi bilgileri ortaya koydu.

2 Ekim 2011” tarihini referans gün kabul edilerek yapılan bu araştırma, 3 Ekim-31 Aralık 2011 tarihleri arasında, örnekleme yöntemiyle seçilmiş sayım bölgelerindeki yaklaşık 2.2 milyon hanenin yanı sıra, kurumsal yerlerde bulunan kişilerle de yapıldı. Araştırmada yaklaşık 9 milyon kişi ile yüz yüze görüşme gerçekleştirildi.

Reklam
Reklam

2011 Nüfus ve Konut Araştırması sonuçlarına göre, Türkiye’de konutunda tuvalet bulunan hanehalklarının oranı yüzde 92.5 , banyo bulunanların oranı ise yüzde 97.2 olarak belirlendi. Konutun dışında tuvalet bulunan hanehalklarının oranı yüzde 7.3, banyo bulunan hanehalklarının oranı yüzde 1.7 olurken, yüzde 0.3’ünün ise konutunda tuvalet, yüzde 1.1’inin konutunda da banyo mevcut değil.

Manisa ilinde konutunda tuvalet bulunan hanehalklarının oranı yüzde 81.6, banyo bulunan hanehalklarının oranı yüzde 96.4 iken; konutun dışında tuvalet bulunan hanehalklarının oranı yüzde 18.3, banyo bulunan hanehalklarının oranı yüzde 3.4 olarak belirlendi. Araştırma sonuçlarına göre, Manisa ilinde hanehalklarının yüzde 0.1’inin konutunda tuvalet, yüzde 0.2’sinin konutunda da banyo bulunmuyor.

Bu sonuçlara göre, Manisa ili, konutunda tuvalet bulunan hanehalklarının oranının en yüksek olduğu iller arasında 67. sırada, konutun dışında tuvalet bulunan hanehalklarının oranının en yüksek olduğu iller arasında 15. sırada ve konutunda tuvalet olmayan hanehalklarının oranının en yüksek olduğu iller arasında ise 54. sırada yer alıyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: