Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer milli eğitimde tekli eğitime geçmek için mücadele ettiklerini belirterek il genelinde 49 okulda 41 bin 229 öğrencinin ikili eğitim gördüğünü ve 582 dersliğe ihtiyaç olduğunu söyledi.
Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında düzenlenen basın bilgilendirme toplantısında Manisa’daki kurumların 2017 faaliyetleri ve 2018 hedefleri ele alındı.
Şehzadeler Kaymakamlığı Toplantı Salonunda yapılan toplantıda konuşan Vali Güvençer, milli eğitimde tekli eğitime geçmek için mücadele ettiklerini kaydetti. Manisa’da 49 okulda 41 bin 229 öğrencinin ikili eğitim gördüğünü kaydeden Güvençer, 582 dersliğe ihtiyaç olduğunu söyledi. Vali Güvençer, “17 okulda ikili eğitim gören 16 bin 2 öğrenci ilçe tarafından alınacak idari tedbirle tekli eğitime geçecek. Arsa problemi bulunan toplam 10 okulda 7 bin 786 öğrenci ikili eğitim görmekte olup, problem çözüldüğü takdirde 192 derslik yapılması planlanmış olup bu öğrencilerin tekli eğitime geçmesi planlanıyor” diye konuştu.
Beş birim tek numarada
Vali Güvençer, 7 Nisan 2016 tarihinde itfaiye biriminin devreye alınmasıyla faaliyete başlayan Manisa 112 Acil Çağrı Merkezi’nde sağlık, AFAD, emniyet, jandarma ve orman yangının dahil olduğunu belirterek, 29 Ocak 2018 tarihi itibariyle bütün kurumların ilçeleriyle beraber 112 Tek Acil Çağrı Numarası sistemine dahil olduğunu söyledi. Bütün birimlerin tek çatı altında toplanmasına rağmen asılsız ihbarların devam ettiğine dikkat çeken Güvençer, “2017 yılında gelen çağrıların yüzde 75’si asılsızdır. 2018 yılının ilk ayında ise gelen asılsız çağrı oranı ise yüzde 70’e düştü. 2017 yılında 112 Acil Yardım hattını gereksiz yere meşgul eden ve asılsız ihbarda bulunan 17 vatandaşa 5 bin 117 TL idari para cezası kesildi” dedi.
Manisa’da otoban çalışmalarının bitme noktasına geldiğini ifade eden Vali Güvençer, Sabuncubeli Tüneli’nin temmuz ayında açılacağını, Gediz Kavşağı projesinin bittiğini ve 2018 yılının 4’ünçü çeyreğinde yapımına başlanacağını kaydetti.
İki yeni hastane hizmete girecek
Manisa’nın 2018 yılında sağlıkta büyük sıçrama yapacağını vurgulayan Güvençer, Manisa Şehir Hastanesi’nin ve Merkezefendi Devlet Hastanesi’nin 2018 yılının ikinci döneminde hizmete açılacağını söyledi. Güvençer, “Şehir Hastanesi’nin açılmasıyla birlikte mevcut Devlet Hastanesi’nin ne olacağına yapılacak toplantıların ardından karar verilecek. Eski bir yapı olduğu için hastanenin binalarının çoğu yıkılacak. İlçelerimize yeni hastaneler yapılacak. Böylece sağlıkta çok önemli adımlar atmış olacağız” diye konuştu.
Manisa’da imar çalışmalarının başladığını vurgulayan Vali Güvençer, bütün kurumların koordineli bir şekilde çalışacağını belirterek, yıllardır şehrin kemikleşmiş problemi olan bu sorunun çözüleceğini kaydetti.
En fazla patent üreten il Manisa
Türkiye’nin bir hükümet politikası olarak araştırma ve geliştirmeye büyük önem verdiğinin altını çizen Vali Güvençer, “Türkiye, Ar-Ge’ye pay ayırma konusunda Avrupa ve dünya standartlarını yakaladı. Manisa’da 2016 yılının Haziran ayında göreve başladığım dönemde yanlış hatırlamıyorsam 9 Ar-Ge Merkezi vardı. Sadece 2017 yılında 9 Ar-Ge Merkezi kuruldu ilimizde. Bugün itibariyle 22 Ar-Ge Merkezimiz bulunuyor. Patent sayımızda da çok ciddi bir sıçrama oldu. Manisa, patent sayısını artırma hızında Türkiye birincisi oldu. Türkiye’de 2017 yılında en fazla patent üreten il Manisa” diye konuştu.
240 bin kişi yeni kimlik kartı aldı
Manisa’da 2017 yılı sonu itibariyle 240 bin vatandaşın yeni kimlik kartı aldığını ifade eden Güvençer, Nisan 2018 itibariyle ehliyet, pasaportun Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü tarafından verileceğini, bundan dolayı Emniyet Müdürlüğü’nde bu alanlarda görevli olan personelin 6 ay boyunca Nüfus Müdürlüğü personeline yardımcı olacağını söyledi.
Vali Güvençer, Güvenli Okul Projesi kapsamında risk durumlarına göre 5 okula bakanlık, 15 okula ise valilik tarafından kamera sisteminin kurulacağını kaydederek, ilk etapta 10 okula kamera kurulacağını ifade etti. Vali Güvençer, 27 Şubat 2018 Salı günü Manisa Planetaryum ve Bilim Evi’nin açılacağını vurguladı.