Manisaspor Başkanı Hasgör İçini Döktü

Manisaspor Başkanı Emre Hasgör, kritik Adanaspor maçı öncesi yaptığı açıklamada, “Bizim de gönlümüzde yatıyor süper...

Manisaspor Başkanı Emre Hasgör, kritik Adanaspor maçı öncesi yaptığı açıklamada, “Bizim de gönlümüzde yatıyor süper lige çıkmak ama süper lige çıkmak için ben bu kulübü borçlandıramam” dedi.

Başkan Emre Hasgör, play-off mücadelesine kalabilmek için hafta sonu deplasmanda oynayacakları Adanaspor maçı öncesinde bir basın toplantısı düzenleyerek, yapılan eleştirilere cevap verdi. Şuanda ligde hedefledikleri konumda olduklarını anlatan Hasgör, “Bundan 11 ay önce gelip bizim yönetim kurulu toplantısına katılsaydınız, orada ne planlandıysa bugün aynı noktadır. Bizim için çok önemli ve değerli şeyler oluyor. Biz futbol ve sonuçlarını konuşuruz ama sezonun tamamladığımızda doğru yerlerde olacağımızı düşünüyorum. Manisaspor’un yaklaşık 12 senedir farklı bir yönetim tarzı var. Bizimle beraber gelen çok daha farklı, sonuçlara endeksli olmayan bir yönetim kurulu tarzı oluşturduk. Ben ne yazık ki görüyorum; toplumda hala sonuç odaklı konuşarak bir yerlere varmaya çalışıyoruz. Çok başarılı bir sezon geçirdik daha da devam ediyor. Ben sezonun sonunda hala çok farklı yerlerde olacağımıza inanıyorum. Bunu da göreceksiniz. İlki Pazar günü olacak. Ben ve yönetim kurulu olarak çok iddialı insanlarız. Bir şeyleri planladığımızda sonucun doğru geleceğini biliyoruz. Pazar günü de inşallah 5 buçuk 6 sıralarında bunun nereye vardığını göreceğiz. Bizim için önemli bir dönemeç ama sadece futbol. Bunun için de kayıpta var ama biz kazanacağımızı düşünüyoruz. Bu kazancın sonucunda da belki 27 Mayıs’ta büyük ihtimalle süper ligde olacağımızı düşünüyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

“MANİSASPOR ÇOK DAHA İYİ YERLERDE OLACAK”

Yönetimi devraldıktan sonra bir çok sorunla karşı karşıya kaldıklarını belirten Başkan Emre Hasgör, konuşmasına şöyle devam etti: “O kadar büyük şeylerle boğuştuk ve onu doğru bir noktaya getirdik ki belki bunun sayesinde Manisaspor 15-20 sene daha fazla yaşayacak. Bu sistem birkaç sene daha devam etsin. Bundan sonra Manisaspor hiçbir şekilde sarsılmaz, yıkılmaz ve devam eder. Ülkedeki futbol takımlarının halinden de örnek vereyim; Kocaelispor’u, Sakaryaspor’u, Diyarbakırspor’u görüyorsunuz. Kapanan kulüpler var. Manisaspor hala yaşıyor. Çok da iyi bir konumda ama ne yazık ki bundan bile keyif almayı beceremiyoruz. Keyifsizlik bize de yansıyor. Ben üzülüyorum ki yönetim kurulu arkadaşlarım ve benim de bir gün yılma noktasına geleceğimizi düşünüyorum. Manisaspor çok daha iyi yerlere gelecek bunu göreceksiniz. Bu sene nasıl bu ligde tutunduysak, nasıl maddi anlamda planladıysak, takımın değeri sezon başında sıfır iken bugün bütün Türkiye’deki kulüplerin peşinde koştuğu oyuncularımızı yaratabildiysek , birkaç sene sonra çok daha iyi yerlere geleceğimizi de göreceksiniz“

Reklam
Reklam

“MANİSASPOR PLAY-OFFA KALACAK

Başarı çıtası hakkında da konuşan Hasgör, “Başarılı olmak süper lige çıkma değil. Bunu bizim halkımızın da böyle bilmesi gerekiyor. Başarılı olmak kulübümüzü doğru bir şekilde yönetmek, başarılı olmak şeffaf bir şekilde yönetmek, sağlıklı ve doğru bir projeyle yönetmektir. Belki 15 senedir Manisaspor projeyle yönetilmiyor ama biz proje ile yönetiyoruz. Biz süper lige çıkmayı tabi ki istiyoruz. Biz devre arasında 3-5 milyon lira transfer yapsaydık ki biz bunu yapabilirdik, bizim için bize akıl verenler için tabi ki iyi ama sezon sonunda 'transfer yapamadık arkadaşlar Manisaspor'u da bir yere getirdik.' diyip buradan gidebiliriz. 16 tane altyapıdan oyuncuyla oynuyoruz. Bu çok önemli bir şey. Bu sadece futbol takımını yönetmek değil. Kulüp çok farklı bir şey. Siz sadece futbol takımına takılıyorsunuz. Evet futbol ağırlık bir kulüp burası ama yapılması gereken o kadar çok şey var ki. Sadece skor odaklıyız. Biz bir an önce süper lige çıkalım evet. Bizim de gönlümüzde yatıyor süper lige çıkmak ama süper lige çıkmak için ben bu kulübü borçlandıramam. Hepimiz transfer yapmamız gerektiğini biliyoruz. Ama rakamlarla boğmak istemiyorum. Eğer ki rakamları görseydiniz 'iyi ki yapmamışsınız' derdiniz. Her gün bir gazetede haber çıkıyor, siz bu kulübün haciz geldiğini gördünüz mü? Bu kulübün de 45 milyon borcu var ama siz bu güne kadar Manisaspor'un hacze düştüğünü gördünüz mü? Bence bu bile başarı. Bizi tebrik edilmek için önemli bir şey olduğunu düşünüyorum. Saha skorlarını çok önemli olmadığını düşünüyorum. Bugün de dün de önemli olmadığını düşünüyorum. Ama pazar günü göreceksiniz, Manisaspor play-off'a kalacak." dedi.

Reklam
Reklam

“ARTIK TARAFTARLARA ‘5 LİRA ÜSTÜNE VERECEĞİZ GELİR MİSİNİZ” DEMEYE GELDİK”

Başarılı konumdayken bile taraftar sayısının az olduğundan yakınan Başka Hasgör, “400 bin nüfuslu bir yerde herkes çip mi taktı 'biz maça gitmeyeceğiz' diye? Ama kimse gelmiyor. Bunun bir nedeni var. Bu nedenleri araştırmaya bile fırsat kalmadı. Şu takımı şuraya getirebilirsek evet bizim de insanların neden gelmediğiyle ilgili projelerimiz var. Görüyorsunuz ki bilet fiyatı insanları cezpetmiyor. Artık '5 lira üstüne vereceğiz gelir misiniz' demeye geldik. Eskişehirspor’a Jerry Akaminko gibi bir oyuncu sattık ama daha parasını alamıyoruz. Yaklaşık dışarıdan 1,5 milyon lira gibi bir alacağımız var. Daha paraları tahsil edemedik. Eskişehirspor'dan 350 bin dolara yakın alacağımız var daha parayı tahsil edemedik." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: