Manisa'ya tıbbi atık bertaraf tesisi yapılıyor

Manisa Belediyesi, inşaa edilecek tıbbi atık bertaraf tesisinin ihalesini alan firma ile ihale sözleşmesi imzaladı....

Manisa Belediyesi, inşaa edilecek tıbbi atık bertaraf tesisinin ihalesini alan firma ile ihale sözleşmesi imzaladı.

Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün makamında gerçekleşen imza törenine, BESOT A.Ş. Genel Müdürü Yasemin Buket Aktan ile ihaleyi alan Miroğlu Temizlik Ltd. Şti. Genel Müdürü Ramazan Avcı katıldı. Yeni tesisin yaklaşık 4-5 aylık bir sürede tamamlanacağını belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün, bu ihaleyle, hem belediyenin kira geliri elde edeceğini hem de ilin bir tesise kavuşacağını söyledi.

Reklam
Reklam

Ergün, tıbbi atık tesisi yapılması, sterilizasyon tesisi inşası, bertaraf edilmesi ve 10 yıllık süre ile kiraya verilmesi anlaşmasının, geçtiğimiz ay içinde yaptıkları açık ihale neticesinde yap, işlet, devret modeliyle 10 yıllığına Miroğlu Temizlik Şirketi’ne verildiğini bildirdi. Ergün, ihalenin Miroğlu Temizlik Şirketi’ne, BESOT adi ortaklığında verildiğini bildirdi. Manisa’ya hayırlısıyla yeni bir tıbbi atık sterilizasyon tesisini kazandıracaklarını dile getiren Ergün, "Yıllık kira bedeli olarak 516 bin TL yapılan açık ihalede teklif verilmiştir. Bu da 10 yılın karşılığında 5,5 milyon liraya yakın bir gelir olarak Manisa Belediyesi’nin kasasına girecektir." dedi.

Yapılacak olan katı atık bertaraf tesisinin tamamının, ilgili adi ortaklık tarafından sağlanacağını aktaran Ergün, “Manisa Belediyesi’nden herhangi bir ücret ödenmeyecektir. Hem Manisa Belediyesi kira geliri elde edecek, hem de Manisa bir tesise kavuşacak. Tabi ki bu yapılacak olan yatırım da yaklaşık 1,5 milyon lira gibi bir rakam söz konusu. İlgili Miroğlu firması Ege ve Akdeniz bölgesinde bu tesislerle ilgili çalışmalarına devam ediyor. Manisa da inşallah buna dahil olacak. Zaten ilgili firma yaklaşık 2 yıldır Manisa’da yaptığımız sözleşme gereği tıbbi atıkların toplanması konusunda çalışmalarını sürdürüyordu. Yeni tesisin yapılması tahmin ediyorum 4-5 aylık bir süre alacak." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz