Yavaş'tan dikkat çeken çıkış! "Hepimiz görevi bırakıp dünyaya mesaj verelim"

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na açılan davanın siyasi bir dava olduğunun altını çizen Yavaş, "Adaylık tartışmalarını bilerek çıkarıyorlar. Arayı bozmak istiyorlar. Her zaman söylüyoruz; partimiz aday gösterirse aday oluruz." dedi. Yavaş ayrıca İmamoğlu'na siyasi yasak çıkarsa tepkilerinin ne olacağı hakkında da önemli ifadelerde bulundu.

Yaptığı basın açıklamasında İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na açılan ve "siyasi yasak" öngören davaya ilişkin de konuşan Yavaş, "Sayın Ekrem İmamoğlu'na açılan dava siyasi bir davadır. Bu davanın açılması bile yanlıştır. Sonuna kadar İmamoğlu'nun yanındayız." ifadelerini kullandı.

"GEREKİRSE GÖREVİ BIRAKALIM"

Yavaş ayrıca İmamoğlu’nun siyasi yasak davası hakkında da

"Daha öncesinde 11 Büyükşehir belediye başkanları ile konuştuğumuzda, bu tür davalar açıldığında olarak iktidar böyle bir karar alırsa gerekirse hepimiz görevi bırakıp dünyaya mesaj verelim ve birbirimize sahip çıkalım demiştik. Çünkü görevimizin bilincindeydik. Allah korusun böyle bir ceza çıkarsa ne yapacağımızı kararlaştıracağız."Bu içerik Doğukan Akbayır tarafından yayına alınmıştır

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: