“Mantar gibi her yerde fabrika yapılıyor, Türkiye büyümesini sürdürür”

Türkiye ihracatına damga vuran iller arasına giren Gaziantep’te sanayiciler 2012’den oldukça umutlu görünüyor. Anadolu kaplanları,...

Türkiye ihracatına damga vuran iller arasına giren Gaziantep’te sanayiciler 2012’den oldukça umutlu görünüyor. Anadolu kaplanları, küresel sorunların Türkiye ekonomisi açısından risklerin yanı sıra fırsatları da beraberinde getireceğini düşünüyor.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, 2012’de kesinlikle kriz beklemediklerini söyledi. Organize Sanayi Bölge Başkanı Cahit Nakıboğlu da “Türkiye büyümesini sürdürür. Maşallah mantar gibi her tarafta fabrikalar yapılıyor.” ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, ocak ayında ihracat, 2011 yılının aynı ayına oranla yüzde 10 artışla 10 milyar 554 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti. Gaziantep 2012 yılında da ihracatını artırmayı sürdürdü. İhracatını en fazla artıran iller sıralamasında ilk üç sırayı Manisa, Ankara ve Gaziantep aldı. Dünyadaki 167 ülkeye ihracat yapan ve bunu yeterli görmeyen Gaziantepli sanayicilere göre kriz olsa da gidecek çok yer var.

Türkiye ihracatına damga vuran iller arasına giren Gaziantep’te sanayicilerin 2012 tahminleri oldukça pozitif yönde. Anadolu kaplanları, küresel sorunların Türkiye ekonomisi açısından risklerin yanı sıra fırsatları da beraberinde getireceğini düşünüyor.

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, öncelikle 2012’de Türkiye’de kesinlikle kriz beklemediklerini belirtti. Biraz daha tedbirli olmak gerektiğini kaydeden Konukoğlu, “Avrupa’da oluşacak yeni krizlere karşı kendimizi korumaya almamız gerektiğine inanıyorum. Bundan dolayı da 2012 yılında yüzde 8, yüzde 9 büyümeler yerine yüzde 4 -5’lerde kalarak kontrollü bir yıl geçirmekte fayda görüyorum. Ben 2013 ve 2014 yılının çok daha hızlı büyümelere yol açacağına inanıyorum. İnşallah 2012 yılı çok daha beklediğimizden güzel bir yıl geçer.” dedi.

Reklam
Reklam

Gaziantep’te açılan fabrika sayısının her geçen gün arttığına işaret eden Gaziantep Organize Sanayi Bölge Başkanı Cahit Nakıboğlu ise şu değerlendirmeyi yaptı: "2012’de Türkiye büyümesini sürdürür. Çünkü ben bunu bölgemizden görüyorum. Maşallah mantar gibi her tarafta fabrikalar yapılıyor. Tabi bir yerde üretim varsa onu satmaya da mecburuz. Avrupa’da kriz varsa Asya’ya gideceğiz, Afrika’ya gideceğiz. Yani ürettiğimiz malı muhakkak satacağız. Bu üretim de arttığı müddetçe büyümemiz de sürecek.”

Gaziantep Paylaşımcı Genç İşadamları Derneği (GAPGİAD) Başkanı Mehmet Ali Mutafoğlu ise özellikle devletin sanayicinin önünü açmasından memnun olduğunu dile getirdi. Yeni teşvik yasasının da daha kapsayıcı olmasını beklediklerini anlatan Mutafoğlu, "Türkiye son yıllarda çok ciddi bir açılım politikası uyguluyor. Bu politikanın neticesiyle itibariyle hem Sayın Başbakanımız hem Sayın Cumhurbaşkanımız hem diğer bakanlarımız çok faal bir şekilde yurt dışı gezileri ve faaliyetleri ve ilişkileri bulunuyor. Bu ilişkilerin ortaya çıkaracağı sonuçlar uzun vadeli olarak bize 2012’de, 2013’te geri döneceğini umuyoruz. Dolayısıyla 2012, bilmediğimiz bir yerden beklenmedik, 2008’deki gibi bir kriz gelmezse 2011’e göre daha iyi olacağını umuyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz