Mantar kebap menüsünde yerini aldı

GAZİANTEP (İHA) - Nisan yağmurlarından sonra toprak altında yetişen bir mantar türü olan keme, kebap menüsündeki yerini aldı.

Toprak altından çıkarılan ve dünyada çok ender yetişen keme, siyah renkli şekilsiz biçimiyle dikkat çekiyor. Güneydoğu Anadolu ve Suriye'de yetişen keme, zahmetli bir işlemden geçtikten sonra kebap olarak servise veriliyor. Ender bir mantar türü olduğu için kilosu 50 YTL'den satılan keme, üzeri özel bir fırçayla kazındıktan sonra soyma ve delinme işlemi tamamlanarak mangalda pişiriliyor ve özel bir kebap olarak damaklara hitap edecek hale getiriliyor. Diğer kebap türlerinin porsiyonu 6 YTL'den satılırken, keme kebabı 18 YTL'den satışa sunuluyor.

Reklam
Reklam

Gaziantep'in 118 yıllık tarihi geçmişi bulunan ünlü kebapçısı İmam Çağdaş'ın sahibi Burhan Çağdaş, kemeyi Şanlıurfa, Nizip ve Halep'ten kilosunu 50 YTL'den satın aldıklarını ifade ederek, şunları söyledi: "Kemenin özel müşterisi vardır. Lezzetiyle hemen farkedilen keme, servise sunulmadan zahmetli işlemlerden geçiyor. Soyması ve delinip şişe takılması zor bir işlemdir. Diğer kebapların 3 katı fiyatına satmak zorunda kalmamıza rağmen keme kebabı, çok büyük rağbet görüyor."
Kemenin, kebabının yanı sıra tavası, sulu yemeği ve dolması yapılıyor. Keme ayrıca kış için kurutuluyor.