Mantar Toplamak İçin Dağa Çıkan Adam Tipide Kayboldu

Bursa’da ormanlık alana mantar toplamaya çıkan bir kişi, yoğun kar ve tipi nedeniyle kayboldu. 39...

Bursa’da ormanlık alana mantar toplamaya çıkan bir kişi, yoğun kar ve tipi nedeniyle kayboldu. 39 yaşındaki Selim Kermen’i bulmak için jandarma ve sivil savunma ekipleri seferler oldu. Dağda kar altında oğlunu ararken feryat eden anne, kendi imkanlarıyla eve ulaştığı anlaşılan oğluna kavuşunca büyük sevinç yaşadı.

Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde merkez Osmangazi ilçesi Küçükbalıklı Mahallesi'ndeki evinden Avdancık köyüne mantar toplamaya giden 39 yaşındaki Selim Kermen, ormanda yürürken tipiye yakalanınca yönünü kaybetti. Sis ve tipi yüzünden çalılıkların bulunduğu bir çukurda mahsur kalan Kermen, cep telefonuyla jandarma ve yakınlarını arayarak yardım istedi. Kermen'in cep telefonu sinyallerinden mahsur kaldığı bölgenin koordinatlarını tespit eden ekipler, bölgeye çok sayıda asker ve kurtarma timi gönderdi.

Reklam
Reklam

Haberi alan Selim Kermen’in yakınları da Avdancık köyüne akın etti. Bir süre sonra Kermen ile iletişim kesilirken, havanın kararmaya başlamasıyla birlikte bölgeye çok sayıda asker gönderildi. Eksi 5 derece soğukta uzun süre arama çalışmalarını sürdüren ekipler, jandarma ihbar hattına gelen telefonla şaşkına döndü. 156 ihbar hattını arayan Kermen, görevli askerlere kendisinin eve geldiğini belirterek aramaya son vermelerini istedi.

Sevinçli haberi alan Selim Kermen’in yakınları ise hemen eve koştu. Başından geçenleri anlatan Kermen, "Mantar toplamaya çıkmıştım. Tipi bastırınca yolumu kaybettim ve aniden yükselen çalıların arasında mahsur kaldım. 2 saat mücadele ettim. Bu arada jandarmayı arayarak haber verdim. Telefonum ıslanınca ekiplerin benimle irtibatı kesildi. Çareyi yüksek bir yere çıkmakta buldum. Nereden gideceğimi kestirdikten sonra yoluma devam ettim. 4 saat yürüyünce da yola çıktım. Demirtaş tarafında bir markette sığınıp yardım istedim. Marketçi beni evime kadar getirdi" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: