Mantar Toplamaya Çıktı, Tipide Kayboldu

Bursa’da ormanlık alana mantar toplamaya çıkan bir kişi yoğun kar ve tipi yüzünden kayboldu. 39...

Bursa’da ormanlık alana mantar toplamaya çıkan bir kişi yoğun kar ve tipi yüzünden kayboldu. 39 yaşındaki Selim Kermen’i bulmak için seferber olan jandarma ve sivil savunma ekipleri ormanı karış karış aradı. İhbardan 5 saat sonra jJandarmaya telefon eden Kermen kendisinin eve geldiğini söyledi.

Bursa’da 39 yaşındaki 1 çocuk babası Selim Kermen’in mantar macerası kar ve tipi yüzünden kabusa döndü. Merkez Osmangazi ilçesi Küçükbalıklı Mahallesi'ndeki evinden Avdancık köyü mevkiindeki ormanlık alana mantar toplamaya gelen Selim Kermen ormanda yürürken tipiye yakalanınca yönünü kaybetti. Sis ve tipi yüzünden çalıların bulunduğu bir çukurda mahsur kalan Kermen cep telefonuyla jandarmayı arayarak Avdancık köyü civarında ormanda kaybolduğunu söyledi. Kermen daha sonra yakınlarını da aradı. Kermenin cep telefonu sinyallerinden mahsur kaldığı bölgenin koordinatlarını tespit eden jandarma ve sivil savunma ekipleri bölgeye çok sayıda asker ve kurtarma timi gönderdi. Haberi alan Selim Kermen’in yakınları da Avdancık köyüne geldi. Ancak bir süre sonra Kermen ile iletişim kesildi. Havanın kararmaya başlamasıyla birlikte bölgeye çok sayıda asker gönderildi.

Reklam
Reklam

-5 derece soğukta uzun süre Selim Kermen’i arayan ekipler jandarma ihbar hattına gelen telefonla şaşkına döndü. 156 ihbar hattını arayan Kermen, kendisinin eve geldiğini söyleyerek aramaya son verilmesini istedi. Bunun üzerine ekipler normale döndü. Sevinçli haberi alan Selim Kermen’in yakınları hemen eve koştu. Eve gelen Selim Kermen uzun süre sobanın yanından ayrılmadı. Başından geçen olayı anlatan Kermen, "Mantar toplamaya çıkmıştım. Tipi bastırınca yolumu kaybettim. Aniden yükselen çalıların arasında mahsur kaldım. 2 saat mücadele ettim, bu arada jandarmayı arayarak haber verdim. Telefonum ıslanınca ekiplerin benimle irtibatı kesildi. Çareyi yüksek bir yere çıkmakta buldum. 4 saat yürüyünce yola çıktım. Demirtaş tarafında bir markete sığınıp yardım istedim. Sağ olsun marketçi beni evime kadar getirdi" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: