Mantar Zehirlenmelerine Karşı Uyarı

Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü, mantar zehirlenmelerine karşı uyarılarda bulundu.

Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü, mantar zehirlenmelerine karşı uyarılarda bulundu.

Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, mantar zehirlenmelerinin özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında yağışların bol olduğu mevsimlerde görüldüğünü ifade ederek, mantar zehirlenmelerinin besini yedikten 2-6 saat sonra ortaya çıkabileceği bildirildi.

Mantar zehirlenmelerinde, genel itibarıyla sersemlik, uykuya meyil, tansiyon düşüklüğü, bulanık görme, yüz ve boyunda kızarma, nabızda artış, ağızda metal tadı, bulantı ve kusma ile terleme görülebildiği belirtilen açıklamada, zehirlenmelere karşı şu önerilerde bulunuldu:

Reklam
Reklam

"Mantar zehirlenmeleri de çok basit bir şekilde önlenebilecek bir zehirlenme tipi olup zehirlenmenin engellenmesindeki tek çare de doğal alanlarda yetişen mantarların kesinlikle yenmemesidir. Bunun yerine kültür mantarının tercih edilmesidir. Kırlarda kendiliğinden yetişen mantarların zehirsizlerini zehirlisinden ayırmak çok zordur. Bu sebeple zehirsiz olduğundan emin olmadıkça kır mantarları toplayıp yenmemelidir. En garantisi seralarda, marketlerde, ambalaj içerisinde satılan firma adı ve adresi belli olan mantarlardan alıp yenmemelidir."

Muhabir: Yavuz Karaduman/Muhterem Erkul

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: