Manuel Terapi İle Hastalara Şifa Dağıtılıyor

Diyarbakır’da hizmete açılan Venüs Beauty Club, uzman kadrosuyla yaptığı manuel terapiyle fiziksel birçok hastalığa son...

Diyarbakır’da hizmete açılan Venüs Beauty Club, uzman kadrosuyla yaptığı manuel terapiyle fiziksel birçok hastalığa son veriyor.

Diyarbakır’da faaliyete başlayan ve ilk olma özelliği taşıyan Venüs Beauty Club, bünyesinde bulunan manuel terapiye Türkiye’nin dört bir yanından gelen hastalar kısa süren terapilerle şifa buluyor. Aynı zamanda Bitlis Eren Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan uzman terapist Muhsin Duran, uzun yıllardan bu yana manuel terapiyle bir çok hastalığa çare olduğunu ifade ederek, herhangi bir ilaç ve cihaz ile işlem yapmadığını söyledi. Manuel terapiyi, elle yapılan manevralar sonucu omurganın ve eklem yerlerinin düzeltilme şekli olarak tanımlayan Duran, manuel terapinin tarihinin kesin olarak bilinmemekle beraber, çok eskilere dayandığını söyledi. Duran, “Manuel terapi işlemleri ülkemizde şuan yeterli bir oranda gelişmemiş bir durumda. Manuel terapiye Amerika ve Avrupa’da çok fazla ilgi duyuluyor. Ama maalesef Türkiye’de gelişememiştir. Avrupa’da bel fıtığı hastalıkların oranı yüzde 2’lerde olurken, Türkiye’de ise yüzde 80 civarında görülmektedir. Amacımız manuel terapiyi ülkemizde yaygınlaştırmaktır. Bununla ilgili devam eden bilimsel projelerimiz de bulunmaktadır. Bunlardan alacağımız neticelerle üniversitelerde manuel terapi bölümleri açılır” dedi.

Reklam
Reklam

"İNSANLARIMIZ AMELİYATSIZ YAŞAMA ALIŞMALI"

Yaklaşık 12 yıldır manuel terapiyle uğraştığını aktaran Bitlis Eren Üniversitesi öğretim görevlisi Muhsin Duran, Rusya ve İtalya’da aldığı eğitimlerle manuel terapiyi öğrendiğini kaydetti. Duran, “Sıklıkla gelen hastalarımız, bel ve boyun fıtığı, migren, bel kayması rahatsızlığı olanlardır. Tedavilerimizi yaklaşık 10-15 dakikalık bir sürede yapıyoruz. Bunlardan başarılı sonuçlar alıyoruz. Türkiye’de maunel terapi yapan birkaç kişi var. Ama bu sayının artması gerekiyor. Hatta Türkiye’de bu konuyla ilgili okulların da açılması gerekmektedir. İnsanlarımız ameliyatsız bir yaşama alışmalıdır. Bize gelen hastalar ameliyat olmaktan vazgeçiyorlar. Bugüne kadar binden fazla hastaya terapi işlemleri yaptım. Yurtiçi ve yurtdışında çok sayıda kişi bize başvuruyor. İnsanlar modern tıpa başvurmalılar ama ameliyatı kesinlikle düşünmemeleri gerekiyor” diye konuştu.

MANUEL TERAPİ BİLİMSEL ALANA YAYGINLAŞTIRILIYOR

Manuel terapiyi bilimsel alanda yaygınlaştırmak için akademik çalışmalar yürüttüklerini aktaran Duran, bunun Türkiye’de ilk olduğunu ifade etti. Duran, "Üzerinde çalıştığımız projeyle 30 tane boyun fıtığı hastasını dahil edeceğiz. İlk emareleri ve yaptığımız terapiden sonraki emareleri karşılaştırıp, bilimsel bir analizle değerlendirmesini yapacağız” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: