Manyas İlçesi Küçükbaş Hayvancılığı Islah Projesi

Manyas Kaymakamlığı ve Balıkesir İl Özel İdaresi işbirliğiyle gerçekleştirilen "Manyas İlçesi Küçükbaş Hayvancılığı Islah Projesi" kapsamında, 25 adet merinos cinsi

Manyas Kaymakamlığı ve Balıkesir İl Özel İdaresi işbirliğiyle gerçekleştirilen "Manyas İlçesi Küçükbaş Hayvancılığı Islah Projesi" kapsamında, 25 adet merinos cinsi koç dağıtıldı.

Manyas Kaymakam Vekili Bandırma Kaymakamı Ali Mantı, törende yaptığı konuşmada, proje tutarının 64 bin 600 TL olduğunu, bu rakamın 42 bin TL'sinin İl Özel İdaresi tarafından karşılandığını, aradaki farkın, hak sahibi üreticiler tarafından ödendiğini kaydetti.

İl Tarım Müdürü Engin Sancı ise Balıkesir'in gerek küçükbaş gerek büyükbaş hayvancılıkta söz sahibi olduğunu belirterek, şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Balıkesir'in 15 ilçesinde bugün profesyonel hayvancılık yapılıyor. İlimizde küçükbaş hayvan araştırma istasyonumuz var. Bu bizim için bir nimet, onu değerlendirmeye çalışıyoruz. Bu tür projelerimize maddi ve manevi destek veren valiliğimize, İl Özel İdaremize çok teşekkür ediyoruz."

Daha sonra, Bandırma'da bulunan Koyunculuk Araştırma İstasyonu'ndan satın alınan 14-16 aylık koçlar, hak sahibi üreticilere teslim edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: