Manyas'ta "Süt Soğutma Tankı Projesi"

Manyas Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Karaman, hazırladıkları Süt Soğutma Tankı Projesi'yle, üreticilerin sütlerinin hijyenik koşullarda toplanarak, alıcı firmalara ulaştırılmasının

Manyas Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Karaman, hazırladıkları Süt Soğutma Tankı Projesi'yle, üreticilerin sütlerinin hijyenik koşullarda toplanarak, alıcı firmalara ulaştırılmasının sağlanacağını söyledi.

Karaman, proje tanıtım toplantısında, amaçlarının, ilçedeki dağ köylerinden Çataltepe, Kubaş ve Kalfa köylerinde bulunan üreticilerin sütlerinin uygun koşullarda toplanması ve üreticilerin bu sayede hak ettikleri bedelleri almalarının sağlanması olduğunu ifade etti.

Bu köylere konulacak üç ayrı tankla sığır, koyun ve keçi sütlerinin ayrılacağını da belirten Karaman, "Zaman içinde bu uygulamamız, diğer dağ köylerimizi de kapsayacak. Projemiz, Güney Marmara Kalkınma Ajansı'ndan (GMKA) Sosyal Kalkınma Mali Destek Programınca hibe desteği almaya hak kazandı. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün de iştirakçi olduğu projenin mali boyutu 250 bin lira. Bu bedelin 185 bin lirası ise GMKA tarafından hibe desteklemesi" dedi.

Reklam
Reklam

Proje tanıtım toplantısına Manyas Belediye Başkanı Hasan Kahraman, AK Parti ilçe Başkanı Fikret Altun, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Dilek Işıktaş, Milli Eğitim Müdürü Temiray Çelik ile proje ekibi katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: