Mapp’ta Ödüller Mayıs’ta Verilecek

Akdeniz Ağaç ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aymen, Mobilya Ar-Ge Proje...

Akdeniz Ağaç ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aymen, Mobilya Ar-Ge Proje Pazarı’nda dereceye girenlerin ödüllerini, 11 Mayıs 2013 tarihinde Mersin’de düzenlenecek etkinlikte alacaklarını bildirdi.

Mobilya Ar-Ge Proje Pazarı (MAPP) Yürütme Kurulu başkanlığını yürüten Aymen, yaptığı yazılı açıklamada, mobilya sektöründe uygulanabilir fikirleri sanayiye kazandırmayı hedefleyen MAPP’ın, Ar-Ge yatırımı için finansman gücü olmayan KOBİ’lere proje desteği sağlayacağını kaydetti. Bu yıl ilk kez düzenledikleri MAPP’a proje yağdığını vurgulayan Aymen, “İlk yıl için gelen 233 başvuru bizleri heyecanlandırdı. Sektörü katma değeri yüksek ürün ihracatına teşvik etmek için proje pazarını açtık. Sektördeki firmaların yüzde 95’i KOBİ niteliğinde. Büyük firmalarımızın kendi Ar-Ge birimleri mevcut. Ancak küçük işletmelerin bu birimleri oluşturma güçleri yok. Açtığımız proje pazarı ile hem gençleri teşvik etmeyi hem de bu projeleri, Ar-Ge yapamayan KOBİ’lerle buluşturarak üretime geçirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Katılımcıların Ar-Ge Proje Pazarı’nda 4 kategoride yarışacakları bilgisini veren Aymen, “Projelerden her bir kategoride ilk 3’e giren projeler ödüllendirilecek. Ayrıca, Mobilya Ar-Ge Proje Pazarı bünyesinde bir ilk olarak Melek Yatırımcılık konsepti uygulanacak. Melek Yatırımcılık uygulamasının amacı, proje sahiplerini yatırımcı ile birebir görüştürerek projesini anlatabilme ve hayata geçirebilme imkanı sağlamak. MAPP’ın finali 11 Mayıs'ta Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın da katılımıyla Mersin’de gerçekleştirilecek. Düzenlenecek Mobilya Ar-Ge Proje Pazarı Etkinlik Günü çerçevesinde, projelerin sanayici ile buluşturulmasının yanı sıra, ödül töreni ve sektörün önde gelen isimlerinin yer aldığı panel ve çeşitli etkinlikler de yer alacak” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: