Mar-Der lokma tatlısı ikramında bulundu

Hatay'ın İskenderun ilçesinde faaliyet gösteren Mardinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Mar-Der), Mevlit Kandili dolayısıyla halka...

Hatay'ın İskenderun ilçesinde faaliyet gösteren Mardinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Mar-Der), Mevlit Kandili dolayısıyla halka 1,5 ton lokma tatlısı dağıttı.
Kaptan Mehmet Paşa Camii avlusunda pişirilerek halka dağıtılan lokma tatlı ikramına yoğun katılımla oldu. İşadamı Nuri Üysen’in de desteği ile dağıtılan lokma tatlıların dağıtımında Mar-Der Başkanı Salih Bayar, katkıda bulunan herkese teşekkür etti.
Cami avlusuna Türkçe, Kürtçe ve Arapça ‘Sebil Kandil ikramına hoş geldiniz’ yazısı asıldı. İskenderun Mar-Der ve Arap Mıhallemi Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen lokma dağıtımında hoşgörü rüzgarı esti. Müslümanların yanı sıra Alevi ve Hristiyan cemaatinden vatandaşlar da katıldı.
Katılımcılar, birlik ve beraberlik mesajları verdi. İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, emeği geçen dernek yöneticilerine teşekkür etti ve tüm İslam aleminin Mevlit Kandili'ni kutladı.
İşadamı Nuri Üysen ise çorbada tuz olabilmek amacıyla Mar-Der’in yapmış olduğu etkinliğe katkı vermenin ve böylesi gecelerin manevi hazzından istifade etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
İskenderun Müftüsü Hamdi Kavillioğlu lokma dağıtım esnasında dualar etti. Mar-Der Başkanı Salih Bayar, “Mevlit Kandili dolayısıyla cami avlusunda pişirdiğimiz lokma tatlılarını halkımıza ikram etmekten mutluyuz.” ifadesini kullandı.
İskenderun Mıhallemi Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nesrin Rihani de şunları söyledi: “Müslümanlar için bu gece çok anlamlı. Alemlere rahmet olarak gönderilen son peygamber Hz. Muhammed (SAV)’in doğum günü olması sebebiyle Mar-Der ile birlikte halkımıza tatlı ikram ediyoruz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz