Maradona taburcu edildi

BUENOS AIRES (İHA) - Dünya ve Arjantin futbolunun efsane isimlerinden Diego Maradona, yaklaşık iki haftadır tedavi gördüğü hastaneden taburcu edildi.

13 gün önce rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan ve aşırı alkol kullanımına bağlı hepatit hastalığı teşhisi konulan 46 yaşındaki unutulmaz futbolcu Maradona'nın tedavi gördüğü Buenos Aires'teki Guemes Kliniği'nden ayrıldığı bildirildi. Arjantin Haber Ajansı Telam'da yer alan haberde, efsane futbolcunun Çarşamba günü gece yarısını birkaç dakika geçtikten sonra yakınlarının refakatında hastaneyi terk ettiği belirtildi. Maradona hastanede kaldığı 13 gün boyunca müşahade altında tutulmuş ve kendisine ilaç tedavisi ve diyet programları uygulanmıştı.

Reklam
Reklam

Maradona, 2000 yılında aşırı dozda kokain alınca Uruguay'da kalp krizi geçirmişti. Bu alışkanlığından vazgeçemeyen Maradona, dört yıl sonra bir kez daha aşırı doz nedeniyle ikinci bir kalp krizi geçirmişti. Haftalardır yoğun bakımda kalan Maradona, hastaneden çıktıktan sonra bu kez aşırı kiloları nedeniyle büyük sıkıntı yaşamış ve 2005 yılında midesinden ameliyat olmuştu. Midesine kelepçe takılan Maradona tam 50 kilo vermiş ve tekrar eski günlerine dönmeye başlamıştı.
Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) tarafından 20. yüzyılın Pele ile birlikte en iyi oyuncusu seçilen Maradona, dünyanın da gelmiş geçmiş en iyi futbolcularından biri olarak kabul ediliyor.

Kariyeri boyunca Boca Juniors, Barcelona ve Napoli gibi takımlarda forma giyen Maradona, 30 Ekim 1960'da Bounes Aires'de dünyaya geldi. Arjantin Milli Takımı'yla 115 maçta 50 gole imzasını attı. 1986 yılında Meksika'da Arjantin Milli Takımı'yla birlikte Dünya Kupası'nı kazanırken, takımına kupayı kazandıran isim oldu. Diego Maradona, 1991 yılında bir doping testinden geçememiş ve 15 ay futboldan men cezası almıştı. 1994 Dünya Kupası'nda ise yapılan testlerde yine yasak bazı maddeler kullandığı tespit edilmişti.

Reklam
Reklam

Ancak sahada yıldızlaşan Maradona, özel hayatında ve saha dışında aynı başarıyı gösteremedi. Uyuşturucu kullandığı için defalarca ceza alan Maradona, futbolundan daha çok özel hayatıyla gündeme gelmeye başlayınca 37 yaşında futbol sahalarına veda etti. Ancak Maradona efsanesi, gündemdeki yerini hep koruyacaktı. Evliliğiyle ilgili sorunlarla uzun süre boğuşan Maradona daha sonra yine kokain kullanmak ve vergi kaçakçılığı suçlamalarıyla dünya basınında yer alacaktı.

Geçtiğimiz Mart ayı başında Arjantin basınında gündem konusu yine Maradona oldu. Efsane isim, ülkede bir gece kulübünden çıkarken görüntülenmiş zayıflığı ve burnundaki yaralar dikkat çekmişti. Kavga ettiği iddia edilen Maradona'nın daha sonra sandalyeden düştüğü anlaşılmıştı.

Son olarak Arjantin Merkez Bankası, Maradona'nın hesaplarındaki yolsuzluk iddiaları nedeniyle eski yıldız futbolcu hakkında inceleme başlatıldığını açıklamıştı.