Marangozlar, belediyenin eski sanayi projesinden tedirgin

Marangozlar Esnaf Odası Başkanı Rafet Aydın, Esnaf ve Sanaatkârlar Odaları Birliği salonunda gerçekleştirilen toplantıda, göreve...

Marangozlar Esnaf Odası Başkanı Rafet Aydın, Esnaf ve Sanaatkârlar Odaları Birliği salonunda gerçekleştirilen toplantıda, göreve geldiği 2,5 yılda yaptıklarını değerlendirdi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Marangozlar Esnaf Odası Başkanı Rafet Aydın, en büyük sıkıntılarının eski sanayi sitesinin kaldırılması olduğunu söyledi. Aydın, sanayinin kaldırılmasının gündeme gelmesi ile birlikte esnafın tedirgin olduğunu belirterek, burada faaliyet gösteren farklı meslek grupları ile ilgili çalışma yaptıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Eski sanayi çarşısının kaldırılmasını istemeyen iş yeri sahiplerinin ortak görüşlerine de yer veren Aydın, mağdur olmadıkları takdirde arsa tahsisi, yol ve altyapılarının tamamlanıp inşaata hazır hale getirilmiş ve inşaat süresi belirlenmiş bir ortamın temin edilmesi halinde hiçbir zorluk çıkarmaksızın iş yerlerini terk edeceklerini beyan ettiklerini ifade etti. Oda olarak bazı çalışmalar yaptıklarını, bunu da üyelere duyurmak istediklerini dile getiren Aydın, piyasada farklı fiyatlarda iş yapıldığını belirterek, fiyat tarifesi yaptırarak hem esnafı hem de müşteriyi mağdur etmeyeceklerini kaydetti.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Ali Kılıç, sanayi bölgesinde bulunan Tesviyeciler ve Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Demirgil, Keresteciler ve Mahrukatçılar Odası Başkanı Yasin Yaman ve Demirciler Esnaf Odası Başkanı Harun Koç’un da yer aldığı toplantıda odanın yapacağı faaliyetler, eski sanayi sitesinin son durumu, yapılacak dükkanların arsa kredi ve ortaklık tespitleri, Belediye ile yapılacak görüşmelerde mal sahibi ve kiracılardan oluşacak temsillerin seçilmesi konuları görüşüldü.

Reklam
Reklam

Oda başkanlarının da görüşlerini dile getirdiği istişare toplantısında sanayinin kaldırılması ile ilgili belediye ile görüşülmesi konusunda iş yeri sahibi ve kiracılardan oluşan 20 kişilik bir heyet belirlendi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: