Maraş işi kordon işlmeciliği ve tezhip kursları tamamlandı

Kültür ve Turizm Bakanlığı 2011 yılı yaygın kültürel eğitim faaliyetleri çerçevesinde; Kahramanmaraş İl Kültür ve...

Kültür ve Turizm Bakanlığı 2011 yılı yaygın kültürel eğitim faaliyetleri çerçevesinde; Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından açılan Tezhip ve Maraş İşi Kordon İşlemeciliği kursları tamamlandı.
Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlenen tezhip kursunda, kursiyerlere motif ve desen hazırlama, mühre yapma, münhani yapma, ahar ve kağıt hazırlama, kompozisyon kurgusu v.b tezhip sanatını icra etmeye yönelik pek çok beceri kazandırıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, konuya ilişkin açıklamasında "Bakanlığımız tarafından yaygın kültürel eğitim faaliyetleri çerçevesinde her yıl ülke çapında kurslar açılmakta, geleneksel el sanatlarımızın ve Türk süsleme sanatlarımızın geleceğe aktarılması sağlanmaktadır. 2004 yılından beri gerçekleştirmekte olduğumuz yaygın kültürel eğitim faaliyetleri çerçevesinde 2011 yılında Tezhip ve Maraş İşi Kordon İşlemeciliği kurslarımızda kursiyerlere sanatsal beceri kazandırılmış olup, Türk süsleme sanatlarımız ve geleneksel el sanatlarımızın geleceğe aktarılmasına katkıda bulunulmuştur. Kursların, kursiyerler açısından geleceğe güvenle bakma, sahip olduğu kültürü benimseme, aitlik duygusu oluşturma gibi faydaları da bulunmaktadır. Eğitim görevlisi, kursiyer ve kültürel kazanım bazında faydalarına bakıldığında büyük önem taşıdıkları açıkça görülmektedir." dedi.
Ayrıca 05 Eylül 2011 tarihinde açılacak olan Maraş İşi Sim Sırma Kursu'nun ve yakında 2012 yılında açılacak olan Tezhip, Maraş İşi Kordon İşlemeciliği ve Maraş İşi Sim Sırma kurslarına kayıtların başlayacağını da duyurdu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz