Maraşlıgil: Miraç, Her Alanda En Ileriye Yükselişin Manevi Mesajlarını Içerir

Kayseri Müftüsü Ali Maraşlıgil, Miraç hadisesinin insanlarda hem kişisel anlamda hem de ailevi ve toplumsal...

Kayseri Müftüsü Ali Maraşlıgil, Miraç hadisesinin insanlarda hem kişisel anlamda hem de ailevi ve toplumsal anlamda en ileri noktalara yükseliş hedefinin manevi mesajlarını içerdiğini söyledi.

28 Haziran 2012 Salı gününü Çarşambaya bağlayan gece Miraç Kandili olarak kutlanacak. Kandil öncesi bir basın toplantısı düzenleyen Kayseri İl Müftüsü Ali Maraşlıgil, Miladi 619 yılında vuku bulan Miraç hadisesinde Hz. Peygamber(sav)'in Allah katına çıktığını söyledi. Peygamberimizin Miraç hadisesinden önce çok sıkıntılı günler geçirdiğini belirten Maraşlıgil, “Yüce Allah böyle bir ortamda teselli etmek ve gayb âlemini göstermek için Peygamberimizi miraca davet etmiştir.” dedi.

Reklam
Reklam

Miraç hadisesinin bahsedildiği İsra suresinde tüm insanlık için bazı emirler yer aldığını ifade eden Maraşlıgil, “Miraç’ta Peygamberimize ümmeti için Allah’a şirk koşmadan ölenin cennete gireceği, Bakara suresinin son iki ayeti ve günde 5 vakit namaz hediyesi verilmiştir. Bir yükseliş olan Miraç bizlere, iman ve itikatte yükselmeyi, ihsan makamından yücelmeyi, ilimde, bilimde, teknolojide, fizik ve metafizikte, manevi her alanda terakki etmeyi çağrıştırıyor. Ayrıca hem kişisel anlamda hem de ailevi ve toplumsal anlamda en ileri noktalara yükseliş hedefinin manevi mesajlarını içermektedir.” şeklinde konuştu.

Bütün Müslümanları o gecede bol bol ibadet etmeye çağıran İl Müftüsü Maraşlıgil, herkesin Miraç Kandili'ni tebrik etti. Bu arada önümüzdeki hafta salıyı çarşambaya bağlayan gecede idrak edeceğimiz Miraç Kandili nedeniyle Kayseri’deki 3 ayrı camide program düzenlenecek. Hunat, Camii Kebir ve İbrahim Halilullah camilerinde akşam namazı sonrası mevlit okunarak vaaz verilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: