Maraşta Urfa Rüzgarı Esti

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Kahramanmaraş’ta düzenlenen Gençlik Merkezleri Arası Türk...

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Kahramanmaraş’ta düzenlenen Gençlik Merkezleri Arası Türk Halk Müziği Yarışması'nda Şanlıurfa Gençlik Merkezi birçok dalda dereceye girdi.

Türkiye genelinde farklı bölgelerde yapılan bölgesel yarışma Cumartesi-Pazar günü Kahramanmaraş’ta düzenlendi. Yarışmaya Ankara (Yenimahalle), Adıyaman, Hatay, Malatya, Siirt, Van ve Şanlıurfa illeri katıldı. Yarışma 15-18 ve 19-24 yaş grubu gençler arasında yapıldı.

Şanlıurfa Gençlik Merkezi'nin bütün branşlarda katıldığı yarışmada Gençlik Merkezi ekibi çalgılarla toplu icra dalında birinci, 15-18 Yaş Grubunda erkeklerde Remzi Yusufoğlu birinci, Bayanlarda Emine Tunbul ikinci, uzun havada Revşan Yağuş birinci, solo çalgılarda Cumali Kaçış ikinci olurken, 19-24 Yaş Grubunda azun havada Ahmet Baş üçüncü solo çalgılarda Mehmet Necati Güç üçüncü oldu.

Reklam
Reklam

Yarışma sonrası büyük mutluluk yaşayan Gençlik Merkezi müdürü İbrahim Halil Alp ve gençleri, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız makamında kabul ederek tebrik etti. Ertuğrul Yıldız gençlerle yaptığı konuşmada, “İl Müdürlüğü'müze bağlı bir birim olan Gençlik Merkezi bütün faaliyetlerinde büyük başarılar elde ediyor. Kahramanmaraş’ta düzenlenen Gençlik Merkezleri arası Türk Halk Müziği yarışmasına katılan gençleri tebrik ediyorum gençlerimizin başarıları Şanlıurfa için bir gururudur. Türkiye geneli yapılacak olan final yarışmalarında gençlerden birincilik sözü alan Ertuğrul Yıldız yapılan gençlik faaliyetlerindeki başarının arkasında Sayın Valimiz Celalettin Güvenç ‘in olduğunu söyledi. Sayın Valimiz gençlik alanında yapılan bütün çalışmalara tam desteklerini veriyor. Sayın Valimize bu konuda teşekkür ediyorum” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz