Marcus Camby Clippers'da

L.A. Clippers, Elton Brand'in Philadelphia 76'ers'a imza atmasının ardından Marcus Camby'i kadrosuna dahil ederek önemli bir hamle gerçekleştirmiş oldu. Clippers, gerçekleşen takas sonrasında veteran uzun karşılığında ikinci tur draft hakkını Nuggets'a verdi..

Ligin en önemli çember altı savunmacılarından biri olan 34 yaşındaki Camby, geçtiğimiz yıl Denver Nuggets'da özellikle play-off karşılaşmalarındaki tutuk performansı nedeniyle gözden çıkartılmıştı. Clippers, salary cap'indeki boşluktan faydalanarak gerçekleştirmiş olduğu takas sonrasında pota altına önemli bir savunmacıyı dahil etmiş oldu.

Reklam
Reklam

Yeni sezonda Chris Kaman ve Marcus Camby ikilisinden oluşan çember altıyla önemli bir tehdit yaratan Clippers'da coach Mike Dunleavy, "Takımımız açısından gerçekten önemli bir kazanç. Çünkü Marcus bu ligin en önemli savunmacılarından birisi. Ayrıca o gerçekten çok önemli bir tecrübeye sahip. Kariyeri boyunca 60'ın üzerinde play-off maçı oynamış bir oyuncu" dedi.

Genel Menajer Elgin Baylor ise gerçekleştirilen takas sonrası yapmış olduğu açıklamada, "Gerçekten önemli bir hamle yaptığımızı düşünüyorum. Marcus bizim takımımızın ileriye gitmesini sağlayacak bir oyuncudur. Özellikle Kaman ile birlikte savunmada bize büyük katkı sağlayacaktır. Rakiplerimiz için gerçekten korkunç bir ikili oluşturduk" açıklamasında bulundu.

Yeni sezonda Denver'dan $8milyon kazanacak olan 34 yaşındaki Camby'nin kontratı, 2009/10 sezonunun sonuyla birlikte tamamlanacak. Nuggets'da normal sezonda 79 karşılaşmada oynayan Camby, 9.1 sayı- 13.1 ribaund ortalamaları yakalamıştı. Tecrübeli oyuncu play-off serisinde ise Lakers'a karşı 3.3 sayı- 13.3 ribaund ortalamalarında kalmıştı.

Reklam
Reklam