Mardin İl Jandarma Komutanlığı'ndan Okul Ziyareti

Mardin 75. Yıl İMKB Ortaokulu 5. sınıf öğrencileri mektup yazma etkinliği kapsamında komutanlara mektup gönderdi....

Mardin 75. Yıl İMKB Ortaokulu 5. sınıf öğrencileri mektup yazma etkinliği kapsamında komutanlara mektup gönderdi. Mektuplarında Atatürk rozeti isteyen öğrencilerin isteği karşılıksız kalmadı. Gelen mektuplar karşısında duygulanan Genel Kurmay Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanı ve Kuvvet Komutanları, İl Jandarma Komutanı Vural Erol aracılığı ile öğrencilere çerçeveli Atatürk fotoğrafı, Atatürk Rozeti, Gümüş Telkari ay yıldız ve çeşitli hediyeler verdi.

75. Yıl İMKB Ortaokulu'nda düzenlenen törende öğrencilerin hediyelerini veren İl Jandarma Komutanı Vural Erol, mektuplardan Ankara'da ve Mardin'de bulunan komutanların çok mutlu olduğunu söyledi. Öğrencilerin komutanlara mektup yazmalarının önemli olduğunu belirten Erol, "Mektup yazmayı unuttuğumuz bir dönemde mektup yazdınız. Biz hala SMS ya da bilgisayarda mesaj yazıyoruz. Ama siz mektup yazdınız. Çok mutlu oldu komutanlarımız. Başta Genel Kurmay Başkanımız, Jandarma Genel Komutanımız sizin bu davranışlarınızdan çok mutlu oldular. Bizleri sizler ile buluşmamız için vekil tayin ettiler. Ben onların adına geldim. hepinizin gözlerinden öpüyorlar. Herkese selam ve teşekkürleri var. bizde çok mutlu olduk. çünkü biz Mardin'den öyle bir şey olduğu için askeri personel olarak da ayrıca mutluluk duyduk. Komutanlarımızı bu güzel günün anı kalması için sizlere ufak hediyeler gönderdi. Arkadaşınız Ayşenur bir rozet gönderirseniz çok mutlu oluruz demiş. O rozetler geldi. Genel Kurmay Başkanımız ayrıca telkari ay yıldız verdi. Birde okulumuza uygun bir yerde asabileceğimiz Atatürk posteri getirdik" dedi. Erol, ayrıca okulun 5 C sınıfını kardeş okul olarak belirlediklerini, öğrencileri istedikleri zaman askeri birlikleri gezmeye gelebileceklerini kaydetti. Okul müdürü Yusuf Balı ise, mektup yazma kültürünün unutulmaması için okulda mektup yazma etkinliği düzenlediklerini, bu etkinlik çerçevesinde 5. sınıf öğrencilerinin mektup yazdığını kaydetti. Mardin 75. Yıl İMKB Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Ece Kahveci, mektubunun cevapsız kalmadığı için mutlu olduğunu söyledi. Genel Kurmay Başkanı'nı çok sevdiğini belirten Kahveci, "Ben Genel Kurmay Başkanı'na mektup yazdım. Ondan rozet istemiştim. Başka istediğim bir şey yok. Rozet içinde çok teşekkür ederim. Bu bana çok büyük bir hediye. Bu bana yeter. Genel Kurmay Başkanı'na selam söylüyorum. Onu çok seviyorum. Genel Kurmay Başkanını Mardin'e davet ediyorum. Mardin'de ağırlamayı isterim" diye konuştu. Öğrenci Ayşenur Bayel ise Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu'ya yazdığı mektupta Atatürk'ü çok sevdiğini kendisinden Atatürk rozeti istediğini belirtti. Bayel, "Atatürk'ü sevdiğimiz için özlediğimiz için birde öğretmenizi mektup yazmamızı istediği için yazdık. Bizde böyle bir şey yaptığımız için mutlu olduk. Cevap geleceğini de bekliyorduk zaten. Onlarda yanıtsız bırakmayarak bizleri çok mutlu ettiler. Mardin'e gelirlerse başım gözüm üstüne demiştim. Atatürk'ü çok sevdiğimizi ve özlediğimizi ve birde Atatürk rozeti gönderebilirler mi diye yazmıştım. Hediyelerim bana geldi. Çok mutlu oldum. Şimdi komutanlarımızı görünce çok heyecanlandım. Elim ayağım birbirine dolandı titriyordum sevinçten" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: