Mardin KCK Davası

Mardin'de terör örgütü PKK'nın KCK/TM yapılanmasına bağlı "Demokratik Kent Meclisi" adı altında faaliyet yürüttükleri gerekçesiyle haklarında dava açılan ve aralarında

Mardin'de terör örgütü PKK'nın KCK/TM yapılanmasına bağlı "Demokratik Kent Meclisi" adı altında faaliyet yürüttükleri gerekçesiyle haklarında dava açılan ve aralarında tutuklu sanık BDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım'ın da bulunduğu 22 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, aralarında Yıldırım'ın bulunduğu tutuklu 4 sanık hazır bulunurken, 18 sanık ise duruşmaya katılmadı.

Cumhuriyet savcısı, daha önce hazırlanan mütalaayı aynen tekrar ettiğini belirterek, suçun niteliği göz önünde bulundurularak tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

Reklam
Reklam

Gülser Yıldırım'ın avukatı Meral Danış Beştaş ise mütalaaya katılmadıklarını bildirdi.

İddia makamının müvekkilleri hakkında tutukluluk halinin devamına karar vermesinin gerekçesini açıklanmasını isteyen Beştaş, şöyle dedi:

"38 aydır bu dosyada tutuklu bulunan müvekkillerimiz hangi hangi delili karartabilir. Müvekkillerimizin kaçma şüphesi de bulunmuyor. Siyasi parti milletvekili ve üyesi oldukları için BDP il binasında çeşitli toplantılara katılmışlardır. Bu nedenlerden dolayı silahlı terör örgütü üyesi olmakla suçlanıyorlar. Toplantılarda şiddet içerikli tek bir delil bile bulunmuyor. Ancak hazırlanan mütalaada KCK adı altında yargılanan müvekkillerimiz sadece siyaset yapmak için toplanıyorlar. Bu toplantıların 'silahlı terör örgütü üyesi' olmakla nasıl bir bağlantısı kurulabilir. Barış sürecinin konuşulduğu günlerde milletvekilleri tutuklu bulunmamalıdır. Bu nedenlerden dolayı müvekkillerin tahliyesini istiyorum."

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Reklam
Reklam

-İddianameden-

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 205 sayfalık iddianamede, terör örgütünün KCK/TM yapılanması ve "Demokratik Kent Meclisi" detaylı bir şekilde yer almıştı. Kuruluş ve işleyişinin KCK/TM'nin sözleşmesine dayandığı bildirilen Demokratik Kent Meclisi'nin, "KCK/TM sisteminin taban örgütlenmesi olduğu, köy, sokak komünleri, mahalle, ilçe ve kent meclisleri şeklindeki örgütlenme sistemini tabana doğru yaymayı esas aldığı" belirtilen iddianamede, sanıkların TCK'nın 314/2. maddesinde yer alan "Terör örgütü üyesi olmak" suçundan 10'ar yıla kadar hapsi isteniyor.

Muhabir: Aziz Aslan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: