Mardin MÜSİAD Başkanı: Ortadoğu'ya Yakın Olmamız En Büyük Avantajımız

MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar, şehir olarak Ortadoğu'ya yakın olmalarının yatırımcıya büyük avantaj...

MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar, şehir olarak Ortadoğu'ya yakın olmalarının yatırımcıya büyük avantaj sağladığını söyledi.

MÜSİAD Deri ve Tekstil Sektör Kurulu eski başkanı Feysel Ablak ile beraberindeki heyet MÜSİAD Mardin şubesini ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Kalem Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Feysel Ablak, Mardin'de özellikle hazır giyim alanında çalışma yapılacağını belirterek, "Ülkemizin lokomotiflerinden olan tekstil ve hazır giyim sektörünü Türkiye’nin her yanına yaymak zorundayız. Batı ve Akdeniz bölgelerinde yayılım gösteren sektörün Mardinimize de adapte edebilmeliyiz. Normalleşme sürecinin başlaması ile ekonomik yatırımların bölgeye aktarılması konusunda çalışmalar yapmalıyız. Bu kapsamda MÜSİAD Deri ve Tekstil Sektörü olarak bir yönetim kurulu toplantımızı Mardin de yapmaya karar verdik. İş adamlarımızı Mardin'de ağırlayıp özellikle hazır giyim alanında pazar ve yatırım koşullarını inceleyeceğiz. Teşvik sisteminde 6. bölgede bulunan Mardin’in yatırım cazibesinin her kesime sıklıkla ve detaylı olarak anlatılması gerekir.” dedi.

Reklam
Reklam

MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar, ziyaret için Feysel Ablak ve beraberindeki heyete teşekkür ederek,"Mardinimiz'in devasa ekonomik potansiyelinin farklı sektörlerle geliştirilmesi gerekiyor. 6. bölgede olan ilimizde devletin teşvik sisteminden verdiği desteklerin yanında, iş gücünün ucuz olması ve lojistik alanında Ortadoğu'ya yakın olmamız yatırımlarımız için büyük avantaj. Aynı zamanda ilimizde çok kaliteli pamuk üretimi yapılmakta ve tekstilin ilk aşaması olan çırçırlama tesisleri yoğun şekilde bulunuyor. Sayın Ablak’ın şahsında batıdaki tüm tekstilcilerimizi Mardin’e davet ediyoruz. MÜSİAD Mardin olarak kendilerine her türlü desteği vermeye hazırız. Çözüm sürecinin başarılı şekilde ilerlemesi ilimizi ekonomik yatırımlar alanında bir cazibe merkezine dönüştürmüştür.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: