"Mardin Okuyor Projesi"

Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başarıyı artırma planı çerçevesinde başlatılan 'Mardin Okuyor Projesi' kapsamında 21 Kasım Şehir Stadı'nda aynı

Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başarıyı artırma planı çerçevesinde başlatılan 'Mardin Okuyor Projesi' kapsamında 21 Kasım Şehir Stadı'nda aynı anda okuma etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikte veliler Kürtçe, Arapça ve dini kitapları okudu.

Mardin Milli Eğitim Müdür Vekili Niyazi Ekici, etkinlikte yaptığı onuşmada, amaçlarının kitap okumayı teşvik etmek olduğunu söyledi. Türkiye'de kitap okuma oranlarının düşük olduğunu, başarının kitap okumakla geleceğine inandıklarını belirten Ekici "Buradaki amaç okumaya dikkati çekmektir. Velilerimize de bu konuda farkındalık yaratarak çocukları ile birlikte okumalarını sağlamak istedik. Sürekli çocuklarımıza 'okuyun' demekle iyi bir sonuç alamadığımız ortada. Şu anda davetliler içerisinde hem veliler hem de öğrenciler vardır. Her okuldan 50 öğrenci ve 50 velinin katılmasını öngördük. Kullandığımız mekan sınırlı. 3 bin 500 civarında davetli oldu" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Mardin'in farklı kültürleri bir arada barındırdığını, herkesin kendi istediği kitabı getirdiğini ifade ederek "Kitap seçimi konusunda biz belirleyici bir hususa gitmedik. Herkes kendi kitabını getirmesini düşündük. Mardin çok kültürlü dillerin ve dinlerin şehri olarak biliniyor. Herkes evinden hangi kitabı getirmişse ona saygı duyduk. Kürtçe kitabını, Arapça kitabını, Kuran-ı Kerim'i okuyan oldu" dedi.

Etkinlikte katılımcılar 1 saat kitap okudu.

Muhabir: İbrahim Sincar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: