Mardin Valiliği, Nusaybin'de Ele Geçirilen Patlayıcı Ve Silahlarla Ilgili Açıklama Yaptı

MARDİN, Mardin Valiliği, Nusaybin İlçesi'nde PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'lilerin kazdığı hendeklerin kapatmak için düzenlenen ve barikata tuzaklanan bombanın uzaktan kumanda

MARDİN, Mardin Valiliği, Nusaybin İlçesi'nde PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'lilerin kazdığı hendeklerin kapatmak için düzenlenen ve barikata tuzaklanan bombanın uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu 2 polisin yaralandığı saldırının ardından ele geçirilen bomba ve silahların fotoğrafını yayınladı. Fotoğraflarda amonyum nitrat ile karıştırılmış A4 patlayıcının 5 plastik bidona doldurulduğu ve kablo bağlandığı görüldü. Yayınlanan fotoğraflarda ele geçirilen metalik renkli bir kalaşnikof ve bir seccadenin bulunması da dikkat çekti. Mardin Valiliği'nden yapılan açıklamada, şöyle denildi:
"Nusaybin ilçemizde vatandaşlarımızın canına ve malına kast ederek huzuru bozan Bölücü Terör Örgütü mensuplarına yönelik 14.08.2015 Cuma günü sabah saatlerinde düzenlenen operasyonda, 250 kilo A-4 + Amonyum Nitrat karışımı patlayıcı, 2 adet roketatar silahı, 3 adet kalaşnikof marka uzun namlulu silah ve bu silahlara ait bol miktarda şarjör, çok sayıda uzun namlulu silah mermisi, 1 adet tabanca, 1 adet pompalı tüfek, 2 adet bomba süsü verilmiş paket, 35 adet molotofkokteyli, ve bomba yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ve Leşker kıyafetleri ele geçirilmiştir. Konuyla ilgisi olduğu tespit edilen 14 şahıs gözaltına alınmıştır. Terörün amaçlarını, hedeflerini, oluşturmak istediği korku iklimini durdurmaya; halkımızın refah seviyesi yüksek ve güvenli bir ortamda yaşamasına yönelik çalışmalarımız aralıksız ve kararlı bir biçimde devam edecektir."
Bu arada Nusaybin'de teröristlerin bir camiyi üs olarak kullandığı, silah ve patlayıcıları burada sakladığı da ileri sürüldü.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: