Mardin Valisi Ahmet Cengiz, Mardinli Gazetecilerle Vedalaştı

MARDİN (AA) - Merkez valiliğine atanan Mardin Valisi Ahmet Cengiz, Mardin'de görev yapan gazeteci ve yazarlarla vedalaştı. 

"Hazine arazilerini peşkeş çekmedik" Cengiz, kamu hakkının da bir kul hakkı olduğunu gözeterek icraatlarını gerçekleştirdiği, göreve geldiği ilk günden bugüne kamuda herkesin hakkı olan hazine arazilerinin peşkeş çekilmesinin önüne geçtiğini kaydetti. Cengiz, "Değerinin çok altında satışa çıkan hazine arazilerinin ihalesini iptal ettirmek için bizzat Ankara’ya kadar giderek bunların iptal ettirilmesini sağladım. Bizim için kul hakkı en önceliğimizdir. Kamu kurumlarındaki ısrafın önüne geçtik" dedi. Mardin'in, hazine arazisi en fazla olan illerden biri olmasına rağmen yapılması planan bir birçok eğitim kurumunun yer bulunamadığı için hep ertelendiğini dile getiren Cengiz, şöyle konuştu: "Bizler, eğitim kampusu için 200 dönüme yakın hazine arazisini tahsis ederek bu kampüsün startını verdik. Önceliğimiz eğitim diyorduk. Ancak eğitim kurumları için arazi bulamıyorduk yıllarca" Cengiz’in konuşmasının ardından Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti adına konuşan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yüksek İstişare Üyesi Kadir Üründü, "Sayın Valim, eğitim, sağlık, turizm ve ulaşım konusunda imza atmış olan valilerimizden birisidir. İcraat yapan insanlar ya eleştirilir yâda takdir edilir. Bizlerde yeri geldi sayın Valimizin çalışmalarını eleştirdik yada takdir ettik. Ama eleştirilere daima mütevazilikle yaklaşan sayın valimiz basın camiasının da doğru ve hızlı bilgi akışını sağlayabilmek adına 24 saat gerek telefonla, gerekse şahsen daima ulaşılabilir olmuştur. Kendisine Mardinli Gazeteciler adına çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu. Konuşmaların ardından Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti adına Nezir Güneş, Vali Ahmet Cengiz’e plaket takdim etti. Vali Ahmet Cengiz, daha sonra basın mensuplarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi. Cengiz'in Perşembe günü kentten ayrılacağı öğrenildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: