Mardin Valisi Ayvaz:-"Engelli Olmak, Okumaya, Öğrenmeye, Sosyalhayata Katılmaya Bir Mani Olarak Görülmemelidir"

Mardin Valisi Turhan Ayvaz, "Engelli olmak, okumaya, öğrenmeye, sosyal hayata katılmaya bir mani olarak görülmemelidir" dedi.

Mardin Valisi Turhan Ayvaz, "Engelli olmak, okumaya, öğrenmeye, sosyal hayata katılmaya bir mani olarak görülmemelidir" dedi.

Ayvaz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, güçlü bir toplum olmanın öncelikli şartının, tüm bireylerin eşit fırsat ve imkanlardan yararlanabilmesi olduğunu belirtti.

Herkesin engelli adayı olduğunu aktaran Ayvaz, engelli olmanın, hiçbir zaman acizlik veya hayatın sonu olarak görülmemesi gerektiğini kaydetti.

Engelli vatandaşların, fırsat verildiğinde önemli başarılara imza attığını ifade eden Ayvaz, açıklamasında şunlara yer verdi:

Reklam
Reklam

"Önemli olan azmini, umudunu ve yaşama sevincini kaybetmeden, sıkıntılar karşısında yılmadan, hayata sıkı sıkıya tutunabilmektir. Engelli olmak, okumaya, öğrenmeye, sosyal hayata katılmaya bir mani olarak görülmemelidir. Bu süreçte ailelerin sorumluluğu daha büyüktür. Ailelerin, olumsuz düşüncelerden arınmaları, engelli çocuklarına güvenmeleri ve onları teşvik etmeleri büyük önem taşıyor. Dünya Engelliler Günü'nün, toplumdaki duyarlılığın artırılmasına, vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesine ve engellilerimizin sorunlarının gündeme getirilmesine vesile olacağına inanıyorum. Tüm vatandaşlarımıza engelsiz bir yaşam diliyorum."

Muhabir: İbrahim Sincar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz