Mardin Valisi Ayvaz:"2023'te Turizm Gelirimizi 5 Milyar Dolara Çıkaracağız"

Mardin Valisi Turhan Ayvaz, 2023'te turizm gelirini 5 milyar dolara çıkaracaklarını söyledi.

Mardin Valisi Turhan Ayvaz, 2023'te turizm gelirini 5 milyar dolara çıkaracaklarını söyledi.

Ayvaz, Hilton Garden Inn Otel'de düzenlenen Mardin Turizm ve Otelciler Derneği'nin yönetim kurulu toplantısında, turizmin gelişmesi için, sivil toplum örgütleri, esnaf ve vatandaşlarla sürekli görüş alışverişinde bulunacaklarını belirtti.

Mardin'in tanıtımı için bir çok çalışma hazırladıklarını, temmuz ayı boyunca her cuma günü TRT'de Mardin'in tanıtımının yapılacağını kaydeden Ayvaz, 13 programlık bir tanıtım olacağını bildirdi.

Reklam
Reklam

Amaçlarının Mardin'i dünya çapında tanıtmak olduğunu ifade eden Ayvaz, şöyle dedi:

"Birkaç yıldır ABD fuarlarına katılıyoruz. Amacımız Mardin'i her ülkede ayrı ayrı tanıtmaktır. Birkaç yıl alacaktır. Madem Mardin'i dünyaya tanıtacağız ve 2023 yılında turizm gelirimizi 5 milyar dolara çıkaracağız, onun için master planları yapmamız gerekir. Her şey değişiyor. Dünya bir köy haline geliyor. Medyasıyla, uçaklarla dünya iyice küçüldü. Mardin'i usulüyle tanıtamazsak suç ve kabahat bizde demektir. Avrupa büyükelçileri buraya geliyor. Onlara Mardin'i anlattığım zaman şaşırıyorlar. Onun için güzel bir tanıtım yapacağız. Kendi ülkemizin insanları ve sanatçılarıyla Mardin'i tanıtacağız."

Vali Ayvaz, gelen turistlerin burada insanların sıcakkanlılığına doyamadığını, bunun önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Toplantıya, Mardin Turizm ve Otelciler Derneği Başkanı Burak Sümer, İl Kültür Turizm Müdürü Davut Beliktay, turizmciler ve işletme sahipleri katıldı.

Muhabir: İbrahim Sincar/Nurten Aslan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: