Mardin Valisi Suriye'deki Karışıklıkları Değerlendirdi

Mardin'in Nusaybin ilçesine sıfır noktadaki Kamışlı kentinde yaşanan gelişmeleri açıklayan Mardin Valisi Turhan Ayvaz, “Bu...

Mardin'in Nusaybin ilçesine sıfır noktadaki Kamışlı kentinde yaşanan gelişmeleri açıklayan Mardin Valisi Turhan Ayvaz, “Bu karışıklıktan istifade eden bazı terör gruplarının Suriye bölgesinde ufak tefek olaylar çıkardığını, gövde gösterisi yapmaya çalıştığını görüyoruz. Bu terör örgütlerinin çabaları istikrar geldiğinde sönecektir, onlar geçici bir aldatmacadır” dedi.

Suriye’de yaşanan iç karışıklık ile birlikte ülkenin kuzeyinde bulunan ve Kürtlerin yoğunlukta yaşadığı Kamışlı’da belirsizlik sürüyor. Kamışlı’daki son gelişmeleri değerlendiren Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Mardin bölgesinin binlerce yıldır Kürt, Türk, Arap, Süryani ve Hıristiyanların birlikte yaşadığı bir yer olduğunu belirtti. Vali Ayvaz, bölgede uluslararası büyük güçlerin maddi çıkarları olduğu için buradaki kardeşliği ve istikrarı bozmaya çalıştıklarını söyledi. Kamışlı’daki durumun geçici olduğuna dikkat çeken Vali Ayvaz, şöyle konuştu: “Bir an önce buraların düzeleceğini düşünüyoruz. Fakat bu arada askerlerimiz de gerekli tedbirleri alıyor. Bütün Suriye sınırında rutin ve rutin dışı tatbikatlar yapılıyor. Bu karışıklıktan istifade eden bazı terör gruplarının da Suriye bölgesinde ufak tefek olaylar çıkardığını, gövde gösterisi yapmaya çalıştığını görüyoruz. Bu terör örgütlerinin çabaları istikrar geldiğinde sönecektir, onlar geçici bir aldatmacadır. Karışıklıklar geçicidir, geçtikten sonra hem Nusaybin, hem de Kamışlı halkı yine eski güzel günlerine dönecektir. Gelişmede, kalkınmada önümüzde bir engel olacağını düşünmüyorum”

Reklam
Reklam

Mardin’i sanayi şehri haline getireceklerini belirten Vali Turhan Ayvaz, şunları söyledi: “Burayı bütün Ortadoğu’nun lojistiği, sanayi bölgesi gibi düşünüyoruz. Hatta şu Kızıltepe Mardin arasını planlarımız arasında sanki İzmit ile İstanbul arasındaki gibi sanayi şehri gibi bir hale getireceğiz. Çünkü burası Ortadoğu ve Türk Cumhuriyetlerine açılan bir kapıdır”

Esad rejimi katliamlarından kaçan ve Nusaybin sınırından Türkiye’ye girenlerin olmadığına dikkat çeken Vali Ayvaz, ileride geçişler olması durumunda ise bundan olumsuz etkilenmeyeceklerini söyledi. Türkiye’nin dünyanın dört bir yanında yaşanan birçok olumsuzluğa çare bulabilmek için yardımlar yaptığını hatırlatan Turhan Ayvaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim ülkemiz dışındaki o koskoca devletlere bakıyoruz, onlar bu karışıklıktan ‘ben ne menfaat ederim’ onu düşünüyorlar, hatta diktatöre sahip çıkan ülkeler oluyor”

SINIRDA BAYRAMLAŞMA OLMAYACAK

Vali Turhan Ayvaz, yaklaşan Ramazan Bayramı’nda ise Nusaybin sınır kapısında bayramlaşma için giriş çıkışların olamayacağını söyleyerek şöyle konuştu: “Bayramlaşmalar şu ana kadar güzel bir şekilde devam etti, fakat bu karışıklıklardan dolayı Ramazan Bayramı’nda bayramlaşma yapılacağını tahmin etmiyorum. İnşallah Kurban Bayramı’na kadar ortalık sakinleşir, bu olaylar kapanır, Suriye istikrara kavuşur ve bayramlaşma tekrar yapılabilir.”

Reklam
Reklam

KALE HALKA AÇILIYOR

Vali Ayvaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın daha önce Mardin mitinginde açıkladığı Mardin Kalesi’nin halka açılması konusunda da şu bilgiyi verdi: “Milli Savunma Bakanlığı kalenin tahsisini Kültür ve Turizm Bakanlığı’na yaptı ve oradaki askeri üssümüz yakın bir zamanda başka bir yere taşınacak. Taşındıktan sonra da orası halkımıza açık hale gelecek”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz