Mardin Yeşilay Cemiyeti'nden Basın Açıklaması

Mardin Yeşilay Cemiyeti başkanı Lütfü Günlüoğlu, İstanbul’da düzenlenen Rock festivalinde aşırı alkol tüketimini yerinde tespit...

Mardin Yeşilay Cemiyeti başkanı Lütfü Günlüoğlu, İstanbul’da düzenlenen Rock festivalinde aşırı alkol tüketimini yerinde tespit etmek için gittikleri festivalde Yeşilay cemiyetine yapılan saldırıyı kınadı.

Düzenlediği basın açıklamasında yapılan saldırıyı kınayan Yeşilay Derneği Mardin İl Başkanı Lütfü Günlüoğlu, İstanbul Parkorman’da gerçekleştirilen rock konserinde alınan şikayetler üzerine aşırı alkol ve sigara tüketimini yerinde tespit etmek üzere festival mahalline giden çevreci Prof.Orhan Kural ve bir kısım Yeşilay Cemiyeti üyelerine karşı yapılan saldırının derin üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti. Günlüoğlu, “Şahsım ve tüm Mardinli Yeşilay üyeleri adına olayı şiddetle ve nefretle kınıyor, lanetliyorum. Olayın meydana gelmesi Sivil Toplum Kuruluşları açısından gerçekten üzüntü vericidir. Prof. Orhan Kural ve beraberindeki Yeşilaycı grup sadece görevlerini icra etmek üzere festival yerine gitmişlerdir. Kendilerine gelen şikayetleri yerinde tespit etmek bir Sivil Toplum Kuruluşu olarak Yeşilay’ın görevleri arasındadır. Gençlerin aşırı bir şekilde alkol ve sigara alması kabul edilemez. Gençliğin alkolik yapılmasına göz yummak mümkün değildir. Bu tür etkinliklerin arkasındaki güçler kesinlikle bilinmelidir ki, en kısa zamanda hüsrana uğrayacaklardır. Alkol ve sigara tacirleri yenilmeye mahkumdurlar. Aslında Yeşilay mensuplarına yapılan bu çirkin saldırı bütün insanlığa karşı yapılmıştır. Bu olay karşısında suskun kalmak gerçekten bir zaafiyettir. Olay faillerinin derhal yakalanarak gereken cezaya çarptırılmalarını arzu ediyoruz. Aksi halde eğer bu darp olayı karşılıksız kalırsa bunlar daha da cesaret alacaklar, meydanı boş bularak saldırılarını arttıracaklardır” dedi.

Reklam
Reklam

Günlüoğlu, “Bu vesile ile bizler Mardin Yeşilay Cemiyeti olarak olayın mağdurlarından başta Prof. Orhan Kural Hoca’ya ve diğer Yeşilaycılara geçmiş olsun dileklerimizi iletir, bu menfur olayın bir daha tekrarlanmamasını temenni eder, çirkin olaya sebebiyet verenleri tekrar lanetliyoruz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: