Mardin'de 315 proje için 8 milyarlık yatırım gerçekleşecek

Mardin Valisi Turhan Ayvaz, il genelinde tarım, madencilik, imalat, enerji, ulaştırma, eğitim, konut, sağlık olmak...

Mardin Valisi Turhan Ayvaz, il genelinde tarım, madencilik, imalat, enerji, ulaştırma, eğitim, konut, sağlık olmak üzere toplam 8 sektörde 315 proje bulunduğunu, toplam değerin 8 milyar 388 milyon TL olduğunu söyledi.

Bu projeler için 2011 yılında ayrılan ödenek toplamının 1 milyar 997 milyon TL olduğunu belirten Ayvaz, ”2011 yılı sonu itibariyle ildeki projelere 1 milyar 910 milyon 901 bin TL harcanarak, yüzde 96’lık nakdi gerçekleşme sağlanmıştır.” dedi.

Mardin 2012 Yılı 1. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Turhan Ayvaz başkanlığında Valilik Nişli Toplantı Salonu'nda yapıldı. 2011 yılında yatırımların değerlendirilmesi, sosyo-ekonomik gelişmelerin izlenmesi, koordinasyonu, yerel ve bölgesel kalkınma bakımından değerlendirmelerin yapıldığı toplantıya kaymakamlar, bölge müdürleri, belediye başkanları ve il müdürleri katıldı.

Reklam
Reklam

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Ayvaz; il genelinde tarım, madencilik, imalat, enerji, ulaştırma, eğitim, konut, sağlık olmak üzere toplam 8 sektörde 315 proje bulunduğunu belirterek, bu projelerin toplam değeri 8 milyar 388 milyon TL olduğunu söyledi. Ekonomik dengelerin tesis edilerek, sürdürülebilir bir büyüme ortamının temin edilmesi için kamu kesiminde mali disiplin sağlanması ve kamu harcamalarında etkinliğin ve verimliliğin artırılmasının zorunluluk arz ettiğini belirten Vali Ayvaz, “2012 yılı bütçesinde kamu kesimine tahsis edilen kaynakların kamu kuruluşlarınca etkin ve verimli bir şekilde kullanılmasına özen gösterilmelidir. Mardin'de, her geçen gün gerek ekonomi gerekse turizm alanında önemli gelişmeler yaşanmaktadır. Yerli yabancı girişimciler yatırım için tarihi kenti seçiyor.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz