Mardin'de '4. Genç İstihdamı Destekleme Çalıştayı' Yapıldı

Mardin’de dördüncüsü düzenlenen 'Genç istidamı destekleme çalıştayı' yapıldı.Çalıştaya Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz ve kurum...

Mardin’de dördüncüsü düzenlenen 'Genç istidamı destekleme çalıştayı' yapıldı.

Çalıştaya Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz ve kurum amirleri ve çok sayıda davetli katıldı. Vali Cengiz, Mardin’e herkes gibi çalışmaya ve hizmet etmeye geldiğini ifade etti. Mardin’e gezmek ve tozmak için gelmediğini belirten Vali Cengiz, "Mardin’e herkes gibi çalışmaya geldim. Makam odasına, makam koltuğuna oturup, kurumda makam aracıma kurulmak, gezmek tozmak için gelmedim. Kısmet olursa ekibimle beraber ben demeden ekip olarak Mardin’i daha iyi yerlere nasıl taşıyabiliriz. Fikir alışverişinde bulunarak Mardin’de hizmeti daha iyi nasıl yapabiliriz, birlikte çalışacağız. Başarı hepimizin olacak iyi niyetli bir şekilde çalışacağız. Gerekirse mesai mefhumu gözetmeksizin ilimizin tüm köyleri dahil tüm ilçeleri dahil vatandaşlarımızı sevgi ve saygıyla kucaklayarak onların ihtiyaçlarını kısa sürede seri bir şekilde karşılamanın içinde olacağız. Ama bundan sonra uyuma dikkat edeceğiz. Disipline dikkat edeceğiz. Bu hususta Atatürk’ün bir vecizesi var kamu hizmeti yürüttüğümüzde ilkemiz olacak. Tüm daire amirlerimizin ezberlemesi lazım ‘Nerede sevgi ve Saygı varsa orada itimat ve itaat vardır” itimat ve itaatin olduğu yerde disiplin vardır. Disiplinin olduğu yerde huzur vardır. Huzurun olduğu yerde başarı vardır. Bu ilkelere uyarak inşallah hep birlikte başarıyı yakalayacağız" dedi.

Reklam
Reklam

"VATANDAŞ BAŞIMIZIN TACI"

Hiçbir zaman vatandaşı küçümsemeyeceklerini, onların başlarının tacı olduğunu dile getiren Vali Cengiz, "Devletimizin kuruluş amacı vatandaşına hizmet etmektir. Bu çerçevede arkadaşlar Mardin’in hiçbir alanda Türkiye’nin ortalamasının altında olmasına tahammülümüz yoktur. Tüm kurum amirlerimize bu anlamda talimatımı vermiş olayım. Hiçbir alanda Türkiye ortalamasının altında performans istemiyorum. Türkiye ortalamasını baz alacağız ortalamanın altında başarıda bizim için eksidir. Örneğin konumuz istihdam eğer işsizlikte Mardin Türkiye ortalamasının üstündeyse İŞKUR müdürümüz başarısızdır. Eğer Türkiye ortalamasındaysa benim için nötrdür yani benim için sıfırdır. Ortalamanın üstündeki puanlar başarıdır. Tüm daire amirleri kendi kurumlarının aynasına bakmasını rica ediyorum. Örnek veriyorum mesela İŞKUR müdürü kendisini çok başarılı görebilir. Ama aynada şöyle bir bakacak acaba ben gerçekten başarılı mıyım? Diğer illerle kıyaslayacak diğer bölgelerle kıyaslayacak kalkınma ajansımızın ortağı olduğu diğer illerle kıyaslayacak Türkiye ortalamasıyla kıyaslayacak ve kendisine bir karne verecek yılsonunda her kurumumuzun bir karnesi olacak başarımızın karnesi olacak. Mardin’de her kurum için bir başarı karnesi hazırlayacağız. Tüm arkadaşlarımızın heyecanlarıyla nikah tazelemesini istiyorum yeni bir heyecanla işlerine başlamalarını istiyorum. Branşımızla ilgili alanımızla ilgili nerede bir aksaklık nerede bir problem varsa anında müdahale edeceğiz. Hiçbir aksaklık hiçbir eksiklik istemiyorum. Mardin’e layık olmamız gerekiyor" diye konuştu.

Reklam
Reklam

İŞKUR Müdür Yardımcısı Abdurrahim Yalçın ise, "Kurumumuz tarafından AB katılım öncesi mali yardım aracının 4. katılımı yapılıyor. İlimizde İŞKUR, KOSGEB ve üniversite iş birliğiyle 6 hafta süren 100 kişiye girişimcilik eğitimi verilmiştir. En iyi 15 iş planı bireysel danışmanlığa kolaylık sağlanacaktır. Bu alanda baş vuran gençlere destek ve iş kurma olanağı sağlanacak bu çalıştayın amacı genç istihdamcıları yerelde çalışma imkanı gösterecek ve fikir alışverişi yapmaktır" şeklinde konuştu.

Toplantı soru ve cevapların sorulmasıyla son buldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: